Nar Soslu Panna Cotta

İster sade isterseniz üzerine çeşit çeşit soslar pişirerek servis edebileceğiniz basit ama lezzetli bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Nar Soslu Panna Cotta

Tarif: Sibel Yalçın

Panna Cotta ister yazı ister kış bayılarak yiyeceğiniz nefis bir lezzet.

İster sade isterseniz üzerine çeşit çeşit soslar pişirerek servis edebileceğiniz basit ama lezzetli bir tatlı tarifi

Sevgiyle kalın…

 

 

Nar Soslu Panna Cotta

Nis 17, 2013 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı toz jelatin (silme)
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • yarım su bardağı toz şeker
  • vanilya (ben rom aromalı sıvı vanilya kullandım)

Nar Sosu İçin:

  • 1 su bardağı nar suyu (ister evde sıkın isterseniz hazır nar suyu kullanın)
  • 4 silme çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı
  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 1 adet narın taneleri

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şeker, krema ve sütü bir tencere içerisine alın ve kaynayana kadar ara sıra karıştırın.

Adım 2: Ayrı bir yerde soğuk su ve jelatini karıştırıp 5 dakika ara ara karıştırarak bekletin.

Adım 3: Sütümüz kaynamaya başlayınca devamlı karıştırarak jelatini ekleyin. Bir dakika daha karıştırarak kaynatın. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere veya kupalara paylaştırın.

Adım 4: Yarım su bardağı nar suyunun içerisinde nişastayı eritin.

Adım 5: Kalan nar suyunu ve şekeri ocağa alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca yavaş yavaş istediğinizi kıvama gelene kadar nişastalı karışımdan ekleyin.

Adım 6: Bir dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. İçerisine nar tanelerini koyup karıştırın.

Adım 7: Bu karışımı kaselerin üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın 5-6 saat sonra donunca servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi (Videolu Tarif)Bursa yöremizin meşhur süt helvası tarifi...Kaç Kişilik? 5-6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Süt Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bursa yöremize ait olan meşhur Süt helvası tarifini sizlerle paylaşmak istedim....

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişmeyen Sütlü Tatlı (Videolu Tarif) Çok kısa sürede meyveli sütlü tatlı yapacaksınız...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Sütlü tatlı sevip, uzunca ocak başında pişirmek istemeyenler...

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Supangle Videolu TarifPastane de yediğiniz supangle den daha lezzetli supangle tarifi...Kaç Kişilik? 6-8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Gerçek Supangle Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çikolata sevenler için Pastane usulu Supangle tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This