Meyve Aşuresi Videolu Tarif

Aşure ayı geçmeden bu farklı aşure tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Meyve aşuresi bana denemem için gönderilen bir tarif. Tatlı ve hafif ekşi tarifleri seviyorsanız mutlaka deneyin.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Meyve Aşuresi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Aşure ayı geçmeden bu farklı aşure tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Meyve aşuresi bana denemem için gönderilen bir tarif. Tatlı ve hafif ekşi tarifleri seviyorsanız mutlaka deneyin.

Evde kalan bir kaç meyve ile 12 kişilik muhteşem bir tatlı hazırlamanın en güzel yolu.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 adet minik minik doğranmış portakal içi
  • 2 adet minik minik doğranmış elma
  • 1 adet minik minik doğranmış armut
  • 20 adet küçük küçük doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay bardağı dolmalık üzüm
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
  • üzerini süslemek için nar, fındık, ceviz, tarçın

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmanın kabuklarını ve çekirdek kısmını alın minik minik doğrayın. İki adet portakalın kabuklarını soyun minik minik doğrayın. Armut un kabuklarını soyun çekirdek kısmını çıkarın minik minik doğrayın. Kayısıları minik minik doğrayın.

Adım 2: Düdüklü tencerenin içine suyu, armut, elma, üzüm, kayısı, pirinç, toz şeker ve portakalları koyup kapatın.
Tencere ötmeye başladıktan sonra 5 dakika pişirip tencereyi kenara alın.

Adım 3: Eğer normal tencerede yapacaksanız suyu kaynatın ve malzemeleri su kaynamaya başladıktan sonra ekleyip 20-25 dakika pişirin.

Adım 4: Portakalın suyunu sıkın ve nişastayı ekleyip karıştırın.

Adım 5: Düdüklü soğuduktan sonra kapağını açın tekrar ocağa koyup kaynamaya başlayınca portakal suyunu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyin.

Adım 6: Biraz kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere paylaştırın.Soğuduktan sonra üzeri kabuk tutacak o zaman üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This