Meksika Fasulyeli Patlıcan

Meksika Fasulyesi ile yapacağınız farklı bir lezzet…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Meksika Fasulyeli Patlıcan Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Meksika Fasulyeli Patlıcan yemeği bu hafta Derya’nın Dünyası programında yaptığım ikinci tarif.

Meksika fasulyesinin bir çok faydası var. Meksika fasulyesi magnezyum kaynağı. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, yorgunluk hissinin giderilmesinde etkili. Yüksek değerde antioksidan içeriyor ve bu nedenle tam bir lif deposu. Kolesterol seviyesini ayarlar. Kan basıncını düzenler. Güçlü bir protein kaynağı. Yapılan araştırmalar Meksika fasulyesinin kanser riskini azalttığını göstermektedir. Menopoz belirtilerini belirgin ölçüde azaltabilir. Kalp ve kemik sağlığını destekler.

Bunca faydadan sonra size de tek düşen Meksika fasulyesini sofranızdan eksik etmek:)

Sevgiyle kalın…

Meksika Fasulyeli Patlıcan

Nis 30, 2015 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 kutu konserve Meksika fasulyesi
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • kimyon

Beşamel Sos için

  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 300 ml süt
  • tuz
  • Üzeri için kaşar peynir rendesi

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patlıcanı yıkadıktan sonra alacalı soyup ve kürdan ile en uc kısmına ve baş kısmana delikler açın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.

Adım 2: Diğer tarafta zeytinyağ da kare kare doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun. En son kabuklarını soyup kara kare doğradığınız domatesi ekleyin.

Adım 3: Domates biraz pişince Meksika fasulyesini ekleyin. 15 dakika kadar piştikten sonra üzerine ince ince kıydığınız maydanoz tuz ve kimyonu ekleyip ocaktan alın.

Adım 4: Beşamel sos için tereyağ da unu kavurun ve daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve devamlı karıştırın topaklanma yapmasın.

Adım 5: Patlıcanların ortasından açın iç malzemeyi doldurun. Üzerine beşamel sosu yayın ve kaşar peynir rendesi serpin.
Servisten 10-15 dakika önce önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This