Patates Köftesi
Videolu Tarif
İçinde mantar ve peynir ile lezzetine lezzet katacağınız patates köftesi…
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
50 dakika
Kalori
Öğün
Yemek Saati
Mantarlı Peynirli Patates Köftesi
Tarif: Sibel Yalçın
İsterseniz yanında salata ile başlı başına bir yemek, isterseniz et veya tavuk yanında garnitür. Siz hangisini tercih ederseniz.
Tarifte okuyacağınız gibi ben hamuru açarak yaptım ama araştırdığım yabancı kaynakların bir kısmı benim gibi bir kısmında elini sıvı yağa batırarak yuvarlak poğaça yapar gibi şekil verip hafif üzerine bastırarak pişirmiş.
Sizin için hangisi kola gelirse o şekilde şeklini verebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Mantarlı Peynirli Patates Köftesi

- 500-600 gr patates
- 1 adet küçük yumurta
- 200 gr mantar
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı un (200 ml su bardağı ile)
- kaşar peynir rendesi (toplamda yaklaşık 1 su bardağı)
- muskat rendesi (isteğe bağlı)
- karabiber
- dereotu veya maydanoz
- tuz
Adım Adım Tarif
Adım 1: Soğanı küp küp doğrayıp yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağ içinde yine küçük küçük doğranmış sarımsak ile birlikte kavurun.
Adım 2: Mantarların kabuklarını bıçağın ucu ile temizleyin. Mantarlar temiz ise havlu bir kağıt ile silmeniz yeterli olacaktır. Mantarları dilimleyin. Soğan ve sarımsak kavrulunca mantarı ekleyin yüksek ateşte mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Adım 3: Kapatmaya yakın karabiber ve tuzu ilave edip soğuması için kenara alın.İyice soğuduktan sonra biraz dereotu veya maydanozu ince ince kıyarak mantara ekleyip karıştırın.
Adım 4: Patatesi ister kabuklu isterseniz de kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın. Haşlanan patatesi kabuklarını soyup pişirdiyseniz kevgirde iyice süzdürün ve daha sonra kaseye alıp sıcakken ezin.
Adım 5: İçine biraz karabiber, tuz, üç yemek kaşığı kadar kaşar peynir rendesi ve çok az muskat rendeleyip soğumaya bırakın.
Adım 6: Patates iyice soğuyunca tezgaha bol un serpin üzerine patatesi alın ve üzerine de un serptikten sonra yarım parmak kalınlığında zemine ve merdaneye yapışmadan açın.
Bir su bardağı veya kurabiye kesici ile kesin. Kestiğiniz aparatın yapışmaması için ara sıra unu batırmayı unutmayın.
Adım 7: Kestiğiniz patatesin tam ortasına mantar ve biraz kaşar peynir rendesi koyduktan sonra diğer yuvarlak patatesi üzerine kapatıp kenarların iyice yaptığından emin olun. Hepsini bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt üzerine alın.
Adım 8: Tavayı ısıtın içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ koyduktan sonra patatesleri tavaya alıp iki yüzüne iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Bu ölçüde 9-10 adet köfte çıkıyor pişen köfteler daha sonra fırında ısıtılarak servis edilebilir. Afiyet olsun…
TARİF VİDEOSU
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi
Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...
En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Kurabiye Kek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...
0 Yorum