Patates Köftesi

Videolu Tarif

İçinde mantar ve peynir ile lezzetine lezzet katacağınız patates köftesi…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Mantarlı Peynirli Patates Köftesi 

Tarif: Sibel Yalçın

İsterseniz yanında salata ile başlı başına bir yemek, isterseniz et veya tavuk yanında garnitür. Siz hangisini tercih ederseniz.

Tarifte okuyacağınız gibi ben hamuru açarak yaptım ama araştırdığım yabancı kaynakların bir kısmı benim gibi bir kısmında elini sıvı yağa batırarak yuvarlak poğaça yapar gibi şekil verip hafif üzerine bastırarak pişirmiş.

Sizin için hangisi kola gelirse o şekilde şeklini verebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Mantarlı Peynirli Patates Köftesi

Tem 28, 2020 | Garnitür, Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 500-600 gr patates
  • 1 adet küçük yumurta
  • 200 gr mantar
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı un (200 ml su bardağı ile)
  • kaşar peynir rendesi (toplamda yaklaşık 1 su bardağı)
  • muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • karabiber
  • dereotu veya maydanoz
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Soğanı küp küp doğrayıp yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağ içinde yine küçük küçük doğranmış sarımsak ile birlikte kavurun.

Adım 2: Mantarların kabuklarını bıçağın ucu ile temizleyin. Mantarlar temiz ise havlu bir kağıt ile silmeniz yeterli olacaktır. Mantarları dilimleyin. Soğan ve sarımsak kavrulunca mantarı ekleyin yüksek ateşte mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Adım 3: Kapatmaya yakın karabiber ve tuzu ilave edip soğuması için kenara alın.İyice soğuduktan sonra biraz dereotu veya maydanozu ince ince kıyarak mantara ekleyip karıştırın.

Adım 4: Patatesi ister kabuklu isterseniz de kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın. Haşlanan patatesi kabuklarını soyup pişirdiyseniz kevgirde iyice süzdürün ve daha sonra kaseye alıp sıcakken ezin.

Adım 5: İçine biraz karabiber, tuz, üç yemek kaşığı kadar kaşar peynir rendesi ve çok az muskat rendeleyip soğumaya bırakın.

Adım 6: Patates iyice soğuyunca tezgaha bol un serpin üzerine patatesi alın ve üzerine de un serptikten sonra yarım parmak kalınlığında zemine ve merdaneye yapışmadan açın.
Bir su bardağı veya kurabiye kesici ile kesin. Kestiğiniz aparatın yapışmaması için ara sıra unu batırmayı unutmayın.

Adım 7: Kestiğiniz patatesin tam ortasına mantar ve biraz kaşar peynir rendesi koyduktan sonra diğer yuvarlak patatesi üzerine kapatıp kenarların iyice yaptığından emin olun. Hepsini bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt üzerine alın.

Adım 8: Tavayı ısıtın içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ koyduktan sonra patatesleri tavaya alıp iki yüzüne iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Bu ölçüde 9-10 adet köfte çıkıyor pişen köfteler daha sonra fırında ısıtılarak servis edilebilir. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Videolu Tarif Balıkla yapacağınız kokoreç ile herkes balık yiyecek... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori ———Öğün Yemek Saati Balık Kokoreç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Balık sevemeyenler için nefis bir tarif balık kokoreç. Özellikle...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu Tarifi

Kornuşon Turşu Tarifi (Videolu Tarif)Her yemeğin yanına yakışan turşu tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKornişon Turşu Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İsterseniz yemeklerin yanında, isterseniz hazırlamış olduğunuz salatalarda...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This