Mantar Dolması
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Mantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine koyacağınız bir birinden lezzetli sebzelerle lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Mantar dolması tam mevsimindeki sebzelerle doldurabilirsiniz. Ben bu sefer ıspanaklı yaptım. İçine biraz kırmızı biber, biraz mısır, biraz kapari, biraz kaşar peynir çok yakışıyor. Umarım sizde çok beğenerek yersiniz.
Sevgiyle kalın ♥︎
Mantar Dolması (Ispanaklı)

- 1 kg ızgaralık büyük mantar
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gr ıspanak
- 1 küçük kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı mısır
- 1-2 yemek kaşığ kapari (isteğe bağlı)
- her bir mantar için 1 çay kaşığı tereyağı
- kaşar peynir rendesi
- karabiber
- tuz
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Ispanağı iyice yıkadıktan sonra salata kurutucuda kurutup doğrayın ve kenara alın.
Adım 2: Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğradıktan sonra yağı tavaya koyun. Yağ ısındıktan sonra soğanı koyup kavurun. Kırmızı biberin çekirdek kısmını çıkarın, küp küp doğradıktan sonra kavrulan soğan üzerine alıp biraz da kırmızı biberi kavurun.
Adım 3: Kavrulan soğan ve kırmızı biber üzerine ıspanağı koyup yüksek ateşte çok fazla öldürmeden ıspanak suyunu çekene kadar pişirin.
Adım 4: En son olarak mısır, kapari, tuz, karabiber ekledikten sonra iki dakika daha pişirip ocaktan alın.
Adım 5: Mantarların kabuklarını soyup içine biraz tuz ve karabiber serptikten sonra tepsiye dizin. Hazırlamış olduğunuz iç malzeme ile içlerini doldurun.
Adım 6: Önceden ısıtmış olduğum 200 derecelik fırında 20-25 dakika mantarları pişirin. Sonra fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri ve her bir mantarın üzerine 1 çay kaşığı tereyağı koyarak tekrar fırına verin. Peynir eriyip biraz kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.
5 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kabak Yoğurtlaması Videolu TarifKABAK YOĞURTLAMASI TARİF VİDEOSUKaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiKabak Yoğurtlaması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kabak yoğurtlaması, yediğiniz zaman bugüne kadar yediğim en pratik ve lezzetli kabak...
Brokolinin Yararları Nelerdir? Brokolinin İyi Geldiği Hastalıklar
Tabiat bir çok sağlıklı besin kaynıyor. Bir çoğunu gün içerisinde tüketiyoruz. Fakat bazı besinleri ön plana almak, düzenli tüketmek gerçekten sağlık açısından çok faydalı. Ben de tariflerimde bu tür besinleri ön plana çıkarıyorum. Bunlardan biri de Brokoli. Gerçekten...
Enginar Yaprağı Faydaları Nelerdir?
Tabiat tam anlamıyla bir muayenehane. Hemen her yerden birbirinden faydalı bitkiler çıkıyor. En kurak sandığımız iklimlerde dahi insan sağlığını koruyan bir çok farklı meyve, sebze veya ot türleri görüyoruz. Sebzeler arasında kimi kişilerin burun kıvırdığına üzülerek...
Sibel Hanım farkı. Muhteşem bir tarif
Evde deneyeceğim bir mantar dolması tarifi. Tebrikler
🙏
Çok uzun zamandır aradığım bir tarif
Güzel yapacağınıza eminim 🙂