Mandalinalı Puding Videolu Tarif

Mis gibi kokusu ile hafif lezzetleri sevenler için harika bir tatlı.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Ara Öğün

Mandalinalı Puding Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Puding sevenler bu sefer mis gibi mandalina kokusu ve mandalinadan yapılmış sunum kasesi ile harika bir tarif paylaşmak istiyorum.

Meyveli tatlılar sevenlerinde favorisi olacak bir Mandalinalı Puding tarifi.

Lütfen you tube ta videoyu izlerken abone olmayı ve zili tıklamayı unutmayın. Abonelik ücretli değildir destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler
  • 6 adet büyük boy mandalina (aynı zamanda kase olarak kullanmak için)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı mandalina püresi
  • 1 kutu krema
  • 2 adet küçük boy yumurta veya 1 adet büyük boy
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • yarım su bardağı mandalina suyu
  • yarım su bardağı toz şeker

Adım Adım Tarif

Adım 1: Mandalinaların tepesini kesip içi kısmını dikkatli bir şekilde mandalinayı yırtmadan çıkarın. (videoda ayrıntılı olarak görebilirsiniz) Ve hepsini blendırdan geçirin.

Adım 2: Tencere içine 2 su bardağı mandalina püresi, süt, yumurta, şeker, kremayı koyup iyice karıştırın.

Adım 3: Tencereyi ocağı alın orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.

Adım 4: Mandalina suyu içinde nişastayı çözeltin. Puding kaynamaya başlayınca yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin.

Adım 5: Koyulaşınca ocaktan alın ve karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ardından kevgirden geçirin.

Adım 6: Mandalinadan yapmış olduğunuz kaselere paylaştırın. İyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler