Magma Kek Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

261

Öğün

Çay Saati

Magma Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Magma Kek tarifi içinde pişen puding ile hem çok farklı hemde çok lezzetli bir kek tarifi. Pudingi önceden hazırlayıp ardından keki yapmaya başlıyorsunuz ve keki fırından çıkardıktan sonra iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis etmek gerekiyor. Yerken puding kek ile buluşunca ortaya çok hafif bir lezzet ortaya çıkıyor.

Sevgiyle kalın…

Magma Kek İçindekiler

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 1 litre süt
  • 5 çorba k. un (tepeleme olmasın)
  • 2 çorba k. buğday nişastası (tepeleme olmasın)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gr labne peynir

tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir.

KEK İÇİN

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gr kakao (yarım su bardağı)
  • 2 su b. un

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 261 Kcal

Karbonhidrat : 31 g

Protein : 7.7 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tarife pudingi hazırlayarak başlıyoruz önce sütü tencereye alın ardından şeker, un, nişastayı ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.

Adım 2: Kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocaktan alın ve ara sıra mikser ile karıştırarak ılınmasını sağlayın ılınınca ilçine labne peyniri koyup yine mikser ile karıştırın.

Adım 3: Pudingi kenara alın ve kek yapmaya başlayın 

Adım 4: Kase içine yumurta ve şekeri alıp iyece mikser ile karıştırın. Ardından süt ve yağı ekleyip bir dakika daha karıştırın.

Adım 5: Un, kakao ve kabartma tozunu elekten geçirin bu karışımı yine elekten geçirerek sıvı malzeme üzerine alın ve çok az mikserle ardından spatula ile karıştırın.

Adım 6: 24 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayın eğer kelepçeli kalıbınızdan emin değilseniz yağlı kağıt sıkıştırın ki taşmasın. Keki boşaltın tam orta kısmına hazırladığınız pudingi boşaldın tam orta kısmına olması önemli yavaş yavaş bu işlemi yapın ve önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin. 

Adım 7: Fırından çıkardıktan sonra kalıbı tel ızgara üzerine alın iyice soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Ayşe

    Çok güzel oldu çok beğendim denicem ellerinize sağlık sibel hn cım

    Yanıtla
    • sibely

      çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim

      Yanıtla

sibely’e Bir Cevap Bırakın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines