Limonlu Cheesecake Tarifi

Limonlusu, Frambuazlısı, Çikolatalısı hepsi birbirinden lezzetli oluyor…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

100 dakika

Kalori

420

Öğün

Çay Saati

Cheesecake Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bir süreden bilgisayarımda yaşanan sorundan dolayı tarif yayınlayamadım:( bundan sonra karar verdim tariflerin bazılarını fotoğraflarıyla birlikte kaydedeceğim. Limonlu Cheesecake tarifi bunların ilki olacak. Tatlı severlerin kaçırmaması gereken bir tarif.

Elimde tarifler var ama fotoğrafları tariflere eklemediğim için tarifleri yayınlayamadım.

Neyse çok şükür sorun giderildi ve bu nefis Limonlu Cheesecake tarifi ile sizler leyim. Bu tarif gittiğim kurstan ilk tarifim:) kursta çikolatalısını yapmıştık ama ben evde limonlu lezzetleri sevdiğim için limon soslu yaptım inşallah çikolatalısını da evde yapınca fotoğraflayıp yayınlarım.

Sevgiyle kalın…

Limonlu Cheesecake Tarifi

Ara 24, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

Limonlu Cheesecake İçin Gereken Malzemeler

En Alt Tabakası İçin;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 50 gr fındık

Orta Tabakası İçin;

  • 4 adet büyük yumurta
  • 2 paket (400 gr) labne peynir
  • 1 paket 200 gr krema
  • 2 yemek kaşığı un (30 gr)
  • 1 paket vanilya

Limon Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi (rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Adım Adım Limonlu Cheesecake Hazırlanışı

Adım 1: Tabanının yapımı için burçak bisküvileri rondodan geçirin. Kelepçeli kalıba (26 cm) koyup üzerine erimiş tereyağı(ılık) ekleyerek iyice yoğurun ve bastırarak tabanı kaplayın.(mutlaka kelepçeli kalıp kullanmalısınız) Difrizde 30 dakika kadar bekletin.

Adım 2: Yumurta, peynir ve krema oda sıcaklığında olmalı. Yumurta ve 1 bardak şeker iyice çırp. Labne peyniri (ben biraz tülbentle süzdürüyorum) ve krema ayrı bir yerde mikserle en düşük devirde çok az karıştır. Yumurtalı karışım ve peyniri çırpma teli ile karıştır. Yumurtalı karışım peynire eklendiğinde fazla karıştırılmaması gerekiyor burada biraz acele edip karışım birbiriyle özleşir özleşmez karıştırmayı bırakın. Bu karışım kelepçeli kalıptaki bisküvilerin üzerine dök.

Adım 3: Kalıbı 5-6 kez tezgaha vur ki içindeki kabarcıklar patlasın daha sonra çatlamaya sebep olmasın.

Adım 4: 200 derecede önceden ısıttığın ve içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyduğumuz fırında 20 dakika daha sonra dereceyi 160 yapalım. Ara sıra kontrol edelim yaklaşık 60 dakika da pişiyor ama bazen bu süre geçebilir. Eğer kenarlar pişip orta çiğ kaldıysa fırının ısısını biraz düşürün ve üzeri sertleşene kadar pişirin. Piştiğine emin olduğunuz zaman fırını kapatın ve 1 saat sonra fırından çıkarın.

Adım 5: Bu noktada zaman zaman fırını ayarlayamamaktan veya erken çıkarmaktan dolayı ufak tefek çatlaklar olursa hiç üzülmeyin zaten üzerine sos geleceği için hiç görünmez:) Soğuyan cheesecake kalıptan çıkarılmadan buzdolabına kaldırın.

Adım 6: Limonlu sos için malzemeleri bir kap içerisine alıp benmari usulü karıştırarak kaynatmadan pişirin. Bu noktada ara sıra ısıyı düşürün veya kabı kenara alıp biraz ılıtıp tekrar üzerine koyun yumurta pişmesin şeker eriyip karışım yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz ara sıra karıştırmaya devam.

Adım 7: Bu karışımda soğuyunca cheesecake üzerine döküp servis anına kadar cheesecake i buzdolabında bekletin. Geldik kötü habere mutlaka 24 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edilmesi gerekiyor:( Servisten önce kalıptan cheesecake çıkarılır ve dilimleyerek servis edilir.
Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 420 Kcal

Karbonhidrat : 23.5 g

Protein : 7.4 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler