Lavaşta Elma Tatlısı

Lavaşta Elma Tatlısı canınız tatlı çektiğinde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet. İsterseniz yanında dondurma veya çırpılmış krema ile ikram edebilirsiniz…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

397

Öğün

Çay Saati

Lavaşta Elma Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Lavaşta Elma Tatlısı canınız tatlı çektiğinde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet.

İsterseniz yanında dondurma veya çırpılmış krema ile ikram edebilirsiniz…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 8 adet lavaş
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet elma
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • kızartmak için sıvı yağ

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 397 Kcal

Karbonhidrat : 60 g

Protein : 0.9 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Küçük bir tencereye su, limon suyu, toz şeker ve nişastayı koyun.Karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika pişirin.

Adım 2: Kabuklarını soyup temizlediğiniz elmaları küp küp doğrayıp tencereye alın.

Adım 3: 5 dakika pişirin ocaktan alın üzerine tarçını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra soğumasını bekleyin.

Adım 4: Düz bir tabakta toz şeker ve tarçını karıştırın.

Adım 5: Lavaşın kenarına elma yerleştirin fırça ile suyunu lavaşın içine sürün katlama esnasında yapışmasını sağlayacak.
Geniş bir sigar böreği sarar gibi sarın.

Adım 6: Hepsini bu şekilde sardıktan sonra orta sıcaklıkta ısıttığınız yağda kızartın. Öncede hazırladığınız tarçınlı şekere bulayın ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This