Lavaşta Elma Tatlısı

Lavaşta Elma Tatlısı canınız tatlı çektiğinde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet. İsterseniz yanında dondurma veya çırpılmış krema ile ikram edebilirsiniz…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

397

Öğün

Çay Saati

Lavaşta Elma Tatlısı

Lavaşta Elma Tatlısı canınız tatlı çektiğinde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet. İsterseniz yanında dondurma veya çırpılmış krema ile ikram edebilirsiniz…

Sevgiyle kalın…

Lavaşta Elma Tatlısı Malzemeler

  • 8 adet lavaş
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet elma
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • ¼ su bardağı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;

  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • kızartmak için sıvı yağ

Lavaşta Elma Tatlısı Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 397 Kcal
Karbonhidrat : 60 g
Protein : 0.9 g

Adım Adım Lavaşta Elma Tatlısı Tarifi

Adım 1: Küçük bir tencereye su, limon suyu, toz şeker ve nişastayı koyun.Karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika pişirin.
Adım 2: Kabuklarını soyup temizlediğiniz elmaları küp küp doğrayıp tencereye alın.
Adım 3: 5 dakika pişirin ocaktan alın üzerine tarçını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra soğumasını bekleyin.
Adım 4: Düz bir tabakta toz şeker ve tarçını karıştırın.
Adım 5: Lavaşın kenarına elma yerleştirin fırça ile suyunu lavaşın içine sürün katlama esnasında yapışmasını sağlayacak.
Geniş bir sigar böreği sarar gibi sarın.
Adım 6: Hepsini bu şekilde sardıktan sonra orta sıcaklıkta ısıttığınız yağda kızartın. Öncede hazırladığınız tarçınlı şekere bulayın ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler