Kuru Patlıcan

Kuru Biber Dolması

Videolu Tarif

Kış aylarında vazgeçilmez dolma tariflerinden bir tanesi Kuru dolma…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

244

Öğün

Akşam Yemeği

Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Bizim evin, kışın vazgeçilmez dolması. Kuzenim bu kuru patlıcan ve kuru biber dolmasını çok lezzetli yapar.

Ben de tarifini ondan almıştım ve hep bu tarif ile yapıyorum.

Biz çok beğeniyoruz umuyorum sizlerde beğenirsiniz.

Videosu ile daha ayrıntılı bir şekilde yapacağınız bu lezzeti denemenizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • Yarım kilo dolmalık kıyma
  • 25 adet kuru biber
  • 25 adet kuru patlıcan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 100-150 gr tereyağ
  • 10-12 adet limon tuzu veya sumak ekşisi
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 244 Kcal

Karbonhidrat : 57.3 g

Protein : 9.6 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencere içerisine koyduğunuz suyu kaynatın. Kaynayan suda önce patlıcanları 25-30 dakika haşlayın. Kevgirle sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra süzgece alın iyice süzülsün.

Adım 2: Biber daha çabuk pişiyor patlıcan daha geç biberi 10 dakika kaynayan suda haşlayın soğuk suya atın ve süzün.

Adım 3: Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp salça ve tuz ile elinizle iyice ovun.Daha sonra kıyma, maydanoz, karabiber, sarımsak, tuz ekleyip onlarla birlikte biraz daha yoğurun. En son kırılmasın diye pirincini ekleyip biraz karıştırın.

Adım 4: İyice süzülen patlıcan ve biberi hazırladığınız iç malzeme ile uç kısımlarında bir parmak eksik kalaçak şekilde doldur

Adım 5: Sumaklı yapacaksanız 1 çay bardağı sumağı 1 su bardağı suyun içinde 15-20 dakika bekletip süzün.
Eğer limon suyu ile yapacaksanız 1 su bardağı ılık suya limon tuzunu ekleyip karıştırın.
Dolmaların üzerine yaklaşık 100 gr tereyağ ve sumaklı veya limon tuzu ile hazırladığınız suyu 1 su bardağı daha su ilave ederek pişirmeye başlayın.

Adım 5: Dolmanın suyu kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin yaklaşık 15-20 dakika sonra dolma pişmiş olacaktır. Ara sıra suyunu kontrol edin bazen suyunu çekip dibi yanabilir böyle durumda az az sıcak su ilave edin. Sulu bir yemek değil yemek piştiği zaman hemen hemen hiç suyu kalmamış oluyor. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

İzmir Köftesi Tarifi (videolu)

İzmir Köftesi Videolu Tarif Köfte tariflerinin en sevileni... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 126 Öğün Akşam Yemeği İzmir Köftesi Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İzmir Köftesi her halde herkes tarafından beğenilen en favori köfte tariflerinden bir...

Fırında Beşamel Soslu Tavuk (videolu)

Fırında Beşamel Soslu Tavuk İçinde mantarı, biberi üzerinde beşamel sosu ve en üstünde kaşar peyniri ile... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 517 Öğün Akşam Yemeği Fırında Beşamel Soslu Tavuk   Tarif: Sibel Yalçın Fırında Beşamel Soslu Tavuk yemeği...

Kıymalı Karnabahar Yemeği (Videolu)

Kıymalı Karnabahar Yemeği Videolu Tarif Kış sebzelerinden Karnabahar sebzesini bu seferde Kıymalı Karnabahar Yemeği tarifi ile sizlerle paylaşmak istedim. Ben karnabaharın ister kızartması ister yemeği olsun su içinde haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih ediyorum....

0/5 (0 Reviews)