Külah Köfte Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Külah Köfte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Geçtiğimiz hafta itibari ile Fox Türkiye de başlayan İşin Sırrı Derya’da programında yaptığım sofralarınızda misafirleriniz ve sevdikleriniz için yapabileceğiniz Külah Köfte tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ramazan da iftar sofraları için de yanında yalnızca pilav ve çorba ile ikram edebileceğiniz nefis bir lezzet.

Arzu ederseniz Çorba Tarifleri için buraya tıklayarak bir çok tarife ulaşabilirsiniz.

Hayırlı ramazanlar sevgiyle kalın…

İçindekiler

KÖFTESİ İÇİN:

  • 600 gr köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 3 çorba kaşığı galeta unu veya iki dilim bayat ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

PATATES PÜRESİ İÇİNx

  • 2 adet orta boy patates
  • patatesi haşlamak için 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • karabiber
  • tuz

BEZELYESİ İÇİN;

  • 500 gr taze bezelye (yoksa konserve)
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet orta boy kuru soğan

Adım Adım Tarif

Adım 1: Köfte için tüm malzemeleri bir kase içerisine alın ve yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra üzerini kapatarak buzdolabında dinlendirin.

Adım 2: Patatesleri 2 su bardağı su içerisinde haşladıktan sonra süzün. Tencereye alın içine tereyağ, süt, karabiber ve tuzu koyarak çatal yardımı ile ezerek pişirin. En son kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın.

Adım 3: Bezelye için bezelyeleri kaynayan su içerisine atın 15 dakika haşladıktan sonar süzüp soğuk suyun içine koyun 2-3
dakika bekledikten sonra bezelyeleri süzün.

Adım 4: Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve biraz yağda kavurun. Üzerine bezelyeleri ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuzunu ekleyip kenara alın.

Adım 5: Köfteyi dolaptan alıp 8 parçaya bölerek huni şeklindeki metal kalıbı (videoda göreceksiniz) köfte ile sarın ve hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra kızartın.

Adım 6: Kızaran köftelerin içinden huniyi çıkarın yarısına kadar bezelyeli içten doldurun. Patates püresini krema torbasına koyarak bezelyelerin üzerine sıkın. Kalan bezelyeyi servis tabağına alın üzerine köfteleri yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek Saati Kadınbudu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benim çok sevdiğim, aynı zamanda herkes tarafından çok lezzetli yaptığım söylenen Kadınbudu köfte tarifini sizlerle...

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiCorn Dog Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kore sokak lezzeti Corn Dog tarifini bende ilk kez yaptım ve çok beğenince sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Tarifini araştırdığım...

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFalafel Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Falafel Orta doğu mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi. Pita ekmeği arasında tahin sos ve garnitür ile servis edilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This