Krep (Zeytin Ezmeli ve Jambonlu)

Özellikle doğum günü, baby shower gibi partiler için harika bir lezzet…

Kaç Kişilik?

24

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Krep (Zeytin Ezmeli ve Jambonlu)

Tarif: Sibel Yalçın

Krep hem kahvaltıda hemde çay saatlerinde sevilen güzel bir lezzet

Bir çok farklı lezzetlerle birleştirilip sunulabilir.

Ben bu sefer zeytin ezmeli ve jambonlu yaptım içerisine lezzet vereceğini düşündüğüm kıvırcık koydum. Sizde arzu ettiğiniz malzemelerle çeşitli sunumlar yapabilirsiniz:)

Özellikle doğum günü, baby shower gibi partilerde bu krep tarifini kullanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Krep (Zeytin Ezmeli ve Jambonlu)

Eyl 5, 2012 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • tuz
  • 150-200 gr dana jambon
  • küçük bir kase zeytin ezmesi
  • 10 dal kıvırcık

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kase içerisine yumurtaları koyup çırpalım. Artından un, tuz ve yağ koyup yavaş yavaş ılık sütü ekleyerek çırpalım.

Adım 2: Kıvamı boza kıvamından daha cıvık olacak koyu olursa süt, cıvık olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz yalnız bu işlemleri yapmadan önce 30 dakika hamuru bekletmenizi öneririm çünkü un süt ile şişiyor ve başta size cıvık gelen hamur koyulaşabilir. Eğer hamurda topaklanma olursa blendırdan geçirebilirsiniz.

Adım 3: Krep tavasını kızdırdıktan sonra (teflon veya seramik tava kullanmanızı öneririm) tavaya çok az yağ sürüp bir kepçe krep hamurundan döküp tavayı çevirelim ki hamur her tarafa eşit şekilde yayılsın.

Adım 4: Krep tavada ince bir tabaka halinde olmalı eğer unu fazla gelir ve kalın dökerseniz krep sert olacaktır. Krepi iki yüzünü çevirerek pişirin ve bütün hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Pişen krep üzerine ince bir tabaka zeytin ezmesi sürelim tam ortasına iki adet jambon yerleştirelim. Jambonların üzerine birkaç tane kıvırcık koyduktan sonra krepi rulo yalım.

Adım 6: En uç kısımlarını kesip alalım kalan kısmı iki parmak genişliğinde kesip kürdan batıralım. Bütün hamurları bu şekilde bitirdikten sonra servis tabağına alıp servis edelim. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi (Videolu Tarif)    Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiZeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer...

Zeytinli Rulo Poğaça

Zeytinli Rulo Poğaça

Zeytinli Rulo Poğaça (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak...

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This