Mantar Çorbası Videolu Tarif
Mantarı çok sevdiğim için onunla yapılan bütün tarifler benim favorim oluyor bu çorbada onlardan bir tanesi. Yiyenin bir tabak daha isteyeceği harika bir lezzet…
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
13
Öğün
Akşam Yemeği
Mantar Çorbası Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Mantarı çok sevdiğim için onunla yapılan bütün tarifler benim favorim oluyor bu çorbada onlardan bir tanesi. Yiyenin bir tabak daha isteyeceği nefis bir lezzet.
Evde o anda krema yok ve markete gitmeye üşeniyorsanız, krema yerine süt kullanabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 400 gr mantar
- 1-1,5 litre su
- 3 tepeleme çorba kaşığı un
- 200 ml krema veya bir su bardağı süt
- 70 gr tereyağ veya margarin
- karabiber
- tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 13 Kcal
Karbonhidrat : 0.6 g
Protein : 0,2 g

Adım Adım Tarif
Adım 1
60 gr tereyağı tencereye koyup eritin. Eriyen yağın içerisine unu ekleyip devamlı karıştırarak unun kokusunun çıkmasını sağlayın.
Adım 2
Ardından önce bir litre su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
Adım 3
Mantarların kabuklarını soyun ne çok büyük nede çok küçük olmayacak şekilde dilimleyin. 1 çorba kaşığı tereyağı tavada eritin ve mantarları bu yağın içinde harlı ateşte kavurup kenara alın.
Adım 4
Kaynayan suyun içerisine mantarları ekleyin bir taşım daha kaynatın.
Adım 5
En son devamlı karıştırarak kremayı ekleyip (kremalı çorbalara krema olmadığı zaman 1 su bardağı tam yağlı süt ekleyebilirsiniz) tuzunu ve karabiberi de ekledikten sonra çorbamızın altını kapatalım.
Adım 6
Eğer çorba koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyerek bir taşım kaynatın. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
4 Kaşık Çorbası Tarifi – Nasıl Yapılır?
4 Kaşık Çorbası, dört farklı bakliyatın birer yemek kaşığı kullanılması ile hazırlanan bir çorbadır. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur ve pirinç
Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi
Közlenmiş lezzetler genelde ızgara veya mangal ile özdeşleştirilir. Ancak Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi ile bu duruma bakışınız kesinlikle değişecek.
Sebze Çorbası Tarifi – Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
Sebze sevenlere güzel bir haberimiz var. Sebze Çorbası Tarifi ile birlikte size özel sürprizler hazırladık. Gerçekten bildiğiniz tüm ezberleri unutturacak ve lezzete doyuracak.
0 Yorum