Közlenmiş Domates Çorbası (Videolu Tarif)

Közlenmiş lezzetleri sevenler için çok lezzetli bir çorba tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş lezzetleri sever misiniz? Ben patlıcandan, bibere, domatese közlenmiş olan sebzeleri çok severim. Ondan mı bilmiyorum ama közlenmiş domates çorbası da çok sevdiğim bir çorba tarifidir. Üzerine servis esnasında rendelenmiş kaşar peynirde koyarsanız tadına doyamazsınız. Misafir sofralarında gönül rahatlığıyla bu çorba tarifini yapıp servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Eyl 4, 2020 | Çorbalar | 2 Yorumlar

Közlenmiş Domates Çorbası İçindekiler

  • 1,5 kg domates (ben iki çeşit domates kullandım pembe domates ve Çanakkale domatesi. Siz tek çeşit ve istediğiniz domatesi kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük kapya biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • yaklaşık 6-7 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  • kaşar peynir rendesi (servis esnasında üzerine serpmek için)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Domatesi iyice yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye iç kısımları yukarıda kalacak şekilde dizin. Üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 2-3 çorba kaşığı kadar zeytinyağ gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında domatesi pişirin.

Adım 2: Domates pişerken tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup ısıtın. Yağ ısınınca gelişi güzel doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Daha sonra yıkayıp çekirdeğini çıkardığınız ve iri iri doğradığınız kapya biberi koyup onunla birlikte kavurmaya devam edin.

Adım 3: Kavurma işlemi bitince domates pişene kadar kenara alın. Domates pişince kabuklarını soyup suyu ile birlikte hepsini tencere alın. Ocağı açıp biraz kavurun.
İçine 3 bardak sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika sonra blender den geçirin.

Adım 4: Süre sonunda kremayı ekleyip tadına bakın bu noktada tuz ekleyip isterseniz karabiber ve kıvamı koyu olursa tekrar sıcak su ekleyebilirsiniz (benim kıvamı tam olmuştu su eklemedim)
Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Kaseye alınca üzerine kaşar peynir rendesi serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Nermin

    Akşam yemeklerimin yeni starı bu tarif. Teşekkürler Sibel Hanım

    Yanıtla
  2. Levazım

    Bu ne muhteşem bir fikir. Tarif için teşekkürler

    Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak besin değeri açısından tartışılmaz bir depo. Bu muazzam ürünü bir de çorbada düşünün! Biz düşündük ve ortaya Terbiyeli Ispanak Çorbası çıktı. İşte yapılışı ve tarifi