Kolay Elmalı Turta

Videolu Tarif

Kolay kısa sürede hazırlayacağınız Elmalı Turta tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Elmalı Turta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Elmalı Turtanın bir çok yapılış yöntemi var.

Ben bugün sizlerle en kolay en pratik haliyle çayın kahvenin yanına hazırlayabileceğiniz Elmalı Turta tarifi paylaşmak istiyorum.

Elmalı turtayı ister ılık isterseniz de tamamen soğuduktan sonra yanında bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Kolay Elmalı Turta Tarifi

Ara 8, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

Elmalı bölümü için;

  • 5 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı veya yarım tatlı kaşığı tarçın

Kullanılan fırın kabının taban kısmı 15*23 cm

Hamuru için;

  • 3 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 75 gr soğuk tereyağı
  • 2 avuç fındık 

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmaları rendenin iri tarafı ile rendeleyip pişireceğiniz tavanın içine alın. Üzerine şekeri ve tarçını koyup yüksek ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. Pişen elmaları soğuması için kenara alın.

Adım 2: Blender kabı içine pudra şekeri, soğuk tereyağı, fındık ve unu koyup hepsini blenderden geçirin.

Adım 3: Fırın kabının içine boşaltın ve kaşığın arkası ile batırarak fırın kabının tabanına yayın.

Adım 4: Hamur kısmını tepsiye yaydıktan sonra bu sefer üzerine elmayı eşit bir şekilde yayın.

Adım 5: Önceden ısıtmış olduğunuz fırının üçüncü katında 30-35 dakika pişirin.

Adım 6: Fırından çıkardıktan sonra ister soğuk isterseniz ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler