Bazlama Tarifi

Videolu Tarif

Yumuşacık ister kahvaltıda isterseniz yemek saatlerinde nefis bazlama…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Bazlama Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yumuşacık Bazlama yapmak çok kolay.

İsterseniz kahvaltıda, isterseniz arasına köfte, döner gibi bir çok lezzet ile birlikte sandviç yapabileceğiniz harika bir lezzet bazlama.

Özellikle evde kal günlerinde hepimiz bir çok ekmek çeşidi denemiş bulunuyoruz bu listede bazlama olmazsa olmazdı yapın çok beğeneceksiniz.

Sevgiyle kalın…

Kolay Bazlama Tarifi

Haz 12, 2020 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz yaklaşık
  • 6,5 – 7 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce ılık süt ve ılık suyu yoğurma kabının içine alıp üzerine şeker ve mayayı koyduktan sonra karıştırın. Daha sonra unun bir kısmını ekleyip üzerine tuzu serip yine biraz daha un ilave edip önce spatula ile karıştırın daha sonra elinizle yoğurun. Unun hepsini birden boşaltmayın önce yarısını koyun karıştırın sonra elle yoğurma işlemine başladığınızda yanınıza un alıp yavaş yavaş kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edin. En son zeytinyağı ekleyip hamuru toparlayın.

Adım 2: Yoğurma işlemi bittiği zaman üzerini kapatın sıcak bir yerde mayalanması için yaklaşık bir saat bekletin. Kışın bir sofra bezi veya battaniye ile sararsanız daha çabuk mayalanacaktır.

Adım 3: Hamur mayalanınca tezgaha un serpin üzerine hamuru boşaltıp üzerine de çok az un serptikten sonra içindeki gazın çıkması için hamuru biraz yoğurun. Daha sonra bezelere ayırın ben 14 bezeye böldüm siz daha küçük veya daha büyük yapabilirsiniz. Bezeleri elinizle veya tezgah üzerinde yoğurup toplar yapın bir kenara un serpin mezeyi unun üzerine yerleştirip bez örtün hazırladığınız her bezeyi bez altına alın.

Adım 4: İlk yaptığınız bezeyi alın tezgaha çok az un serpin bezenin üzerine de çok az un serpip tatlı tabağı büyüklüğünde bezeyi açın. Ocağın yanına bir sofra bezi serin açtığınız her bezeyi bu örtü altına koyun. Bütün bezeleri açınca örtü altında 20-30 dakika mayalanması için bekletin.

Adım 5: Tavayı ocağı alın (seramik veya teflon tava) ısıtın. İlk açtığınız hamurdan başlayarak pişiriyoruz. Hamura tavaya alın hamurun kenarlarından kabarmaya başladığını gördüğünüz zaman çevirin. 4-5 tur çevirerek pişireceğiz. Her turda içinizden 15-20 ye kadar sayıp hamuru çevirin. Pişen hamurları bir bez üzerine alın.

Adım 6: Bütün hamurları bu şekilde pişirdikten sonra servis edin. Eğer difrize kaldıracaksanız iyice soğumasını bekleyin buzdolabı poşetlerine koyup difrize kaldırın. Sabah kahvaltısı için akşamdan difrizden alıp buzdolabının normal katında çözülmesine bekleyin sabah tavada şöyle bir alt üste edip ısıttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Top Pizza Tarifi

Top Pizza Tarifi

Top Pizza Videolu Tarif Garanti veriyorum fırından çıktığı an bitecek... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Top pizza tarifi daha önce sizlerle paylaşmış olduğum bir lezzet. Bizim evin...

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Videolu Tarif Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Yemek Saati Mayasız Lavaş Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi. Mayalama süresi olmadığı...

Gerçek Pide Tarifi

Gerçek Pide Tarifi

Evde Pide Tarifi Videolu TarifFırından alınmış gibi lezzetli fırın pidesi tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori  Öğün Yemek SaatiGerçek Pide Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan geldiği zaman ilk akla gelen pide, hurma ve güllaçtır benim...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This