Bazlama Tarifi
Videolu Tarif
Yumuşacık ister kahvaltıda isterseniz yemek saatlerinde nefis bazlama…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Yemek Saati
Bazlama Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Yumuşacık Bazlama yapmak çok kolay.
İsterseniz kahvaltıda, isterseniz arasına köfte, döner gibi bir çok lezzet ile birlikte sandviç yapabileceğiniz harika bir lezzet bazlama.
Özellikle evde kal günlerinde hepimiz bir çok ekmek çeşidi denemiş bulunuyoruz bu listede bazlama olmazsa olmazdı yapın çok beğeneceksiniz.
Sevgiyle kalın…
Kolay Bazlama Tarifi

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz yaklaşık
- 6,5 – 7 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce ılık süt ve ılık suyu yoğurma kabının içine alıp üzerine şeker ve mayayı koyduktan sonra karıştırın. Daha sonra unun bir kısmını ekleyip üzerine tuzu serip yine biraz daha un ilave edip önce spatula ile karıştırın daha sonra elinizle yoğurun. Unun hepsini birden boşaltmayın önce yarısını koyun karıştırın sonra elle yoğurma işlemine başladığınızda yanınıza un alıp yavaş yavaş kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edin. En son zeytinyağı ekleyip hamuru toparlayın.
Adım 2: Yoğurma işlemi bittiği zaman üzerini kapatın sıcak bir yerde mayalanması için yaklaşık bir saat bekletin. Kışın bir sofra bezi veya battaniye ile sararsanız daha çabuk mayalanacaktır.
Adım 3: Hamur mayalanınca tezgaha un serpin üzerine hamuru boşaltıp üzerine de çok az un serptikten sonra içindeki gazın çıkması için hamuru biraz yoğurun. Daha sonra bezelere ayırın ben 14 bezeye böldüm siz daha küçük veya daha büyük yapabilirsiniz. Bezeleri elinizle veya tezgah üzerinde yoğurup toplar yapın bir kenara un serpin mezeyi unun üzerine yerleştirip bez örtün hazırladığınız her bezeyi bez altına alın.
Adım 4: İlk yaptığınız bezeyi alın tezgaha çok az un serpin bezenin üzerine de çok az un serpip tatlı tabağı büyüklüğünde bezeyi açın. Ocağın yanına bir sofra bezi serin açtığınız her bezeyi bu örtü altına koyun. Bütün bezeleri açınca örtü altında 20-30 dakika mayalanması için bekletin.
Adım 5: Tavayı ocağı alın (seramik veya teflon tava) ısıtın. İlk açtığınız hamurdan başlayarak pişiriyoruz. Hamura tavaya alın hamurun kenarlarından kabarmaya başladığını gördüğünüz zaman çevirin. 4-5 tur çevirerek pişireceğiz. Her turda içinizden 15-20 ye kadar sayıp hamuru çevirin. Pişen hamurları bir bez üzerine alın.
Adım 6: Bütün hamurları bu şekilde pişirdikten sonra servis edin. Eğer difrize kaldıracaksanız iyice soğumasını bekleyin buzdolabı poşetlerine koyup difrize kaldırın. Sabah kahvaltısı için akşamdan difrizden alıp buzdolabının normal katında çözülmesine bekleyin sabah tavada şöyle bir alt üste edip ısıttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
TARİF VİDEOSU
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiZeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer...
Zeytinli Rulo Poğaça
Zeytinli Rulo Poğaça (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak...
Tavada Ekmek Tarifi
Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...
0 Yorum