Kızartma İçinde

Kızartma Tarifi

Sunumu ve lezzeti ile göz dolduran bir tarif…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kızartma İçinde Kızartma Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sunumuyla ve lezzetiyle çok hoş bir tarif.

Çay sofralarınızda veya bazı et ve tavuk yemeklerinizin yanın da garnitür olarak ikram edebilirsiniz.

Biberlerin kabuklarını soymak biraz zor olsa da ben misafirlerime bu şekilde ikram etmeyi seviyorum:) isterseniz siz biberlerin kabuklarını soymadan yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

 

 

Kızartma İçinde Kızartma

Tem 12, 2013 | Garnitür, Zeytinyağlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 8 adet dolmalık biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • bir kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bu tarifte önemli olan dolma biberin kalın kabuklu ve iri olması eğer bu şekilde seçmezseniz kabukları soyamazsınız
Biberleri iyice yıkadıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıttığınız fırında (200 derece) kızarmasını sağlayın.

Adım 2: Kabuklarını soyacağınız kıvama geldiğinde yani biberin kabukları kabarır bu noktada almanız lazım fazla kaldığı zaman biberler parçalanıyor. Fırından çıkardıktan sonra bir tabağa alıp üzerine streç ile kapatıp bir süre terlemesini sağlarsanız daha kola soyarsınız.

Adım 3: Biberleri fırına attıktan sonra diğer malzemelerin kabuklarını soyup (patlıcanı alacalı soyun) küp küp doğrayın.

Adım 4: Sonra patatesten başlayarak, kabak ve patlıcan olarak kızarttın. Tepsiye bir kaç kat havlu kağıt serin kızartmaları bunun içerisine alıp süzülmesini sağlayın.

Adım 5: Ayrı bir yerde kabukları soyulmuş ve kare kare doğranmış domatesleri 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ da soteleyin ve biraz tuz ekleyip kenara alın. Domates sos soğuyunca diğer kızartmalarla birlikte büyük bir kase içerisinde hepsini biraz tuz ekleyerek harmanlayın.

Adım 6: Kızaran ve ılıyan biberlerin önce kabuklarını temizleyin sonra tepe kısmını kesip çekirdek kısmını çıkarıp içeni temizleyin. Bütün biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra içlerini kızarma ile doldurarak servis tabağına dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Spiral Patates Kızartması

Spiral Patates Kızartması

Patates Kızartması Videolu Tarif Herkes görüntüsüne hayran kalacak... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori Öğün Akşam Yemeği Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patates kızartması malum herkes tarafından sevilir ve birçok yemeğin yanında...

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu Videolu Tarif Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu... Kaç Kişilik?12 Hazırlama Süresi30 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Yağlı Turşu Tarifi   Tarif: Sibel YalçınYazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları...

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

Zeytinyağlı BaklaVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Zeytinyağlı Bakla Tarifi   Tarif: Sibel YalçınMevsiminde sebze ve meyve tüketimine tüm uzmanlar...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This