Kızartma İçinde
Kızartma Tarifi
Sunumu ve lezzeti ile göz dolduran bir tarif…
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Kızartma İçinde Kızartma Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Sunumuyla ve lezzetiyle çok hoş bir tarif.
Çay sofralarınızda veya bazı et ve tavuk yemeklerinizin yanın da garnitür olarak ikram edebilirsiniz.
Biberlerin kabuklarını soymak biraz zor olsa da ben misafirlerime bu şekilde ikram etmeyi seviyorum:) isterseniz siz biberlerin kabuklarını soymadan yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Kızartma İçinde Kızartma

İçindekiler
- 8 adet dolmalık biber
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 adet domates
- bir kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
- kızartmak için sıvı yağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Bu tarifte önemli olan dolma biberin kalın kabuklu ve iri olması eğer bu şekilde seçmezseniz kabukları soyamazsınız
Biberleri iyice yıkadıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıttığınız fırında (200 derece) kızarmasını sağlayın.
Adım 2: Kabuklarını soyacağınız kıvama geldiğinde yani biberin kabukları kabarır bu noktada almanız lazım fazla kaldığı zaman biberler parçalanıyor. Fırından çıkardıktan sonra bir tabağa alıp üzerine streç ile kapatıp bir süre terlemesini sağlarsanız daha kola soyarsınız.
Adım 3: Biberleri fırına attıktan sonra diğer malzemelerin kabuklarını soyup (patlıcanı alacalı soyun) küp küp doğrayın.
Adım 4: Sonra patatesten başlayarak, kabak ve patlıcan olarak kızarttın. Tepsiye bir kaç kat havlu kağıt serin kızartmaları bunun içerisine alıp süzülmesini sağlayın.
Adım 5: Ayrı bir yerde kabukları soyulmuş ve kare kare doğranmış domatesleri 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağ da soteleyin ve biraz tuz ekleyip kenara alın. Domates sos soğuyunca diğer kızartmalarla birlikte büyük bir kase içerisinde hepsini biraz tuz ekleyerek harmanlayın.
Adım 6: Kızaran ve ılıyan biberlerin önce kabuklarını temizleyin sonra tepe kısmını kesip çekirdek kısmını çıkarıp içeni temizleyin. Bütün biberleri bu şekilde hazırladıktan sonra içlerini kızarma ile doldurarak servis tabağına dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...
Çıtır Patates Kızartması Tarifi
Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...
0 Yorum