Kıymalı Mantarlı Kabak Graten Videolu Tarif

Herkesin çok beğeneceği nefis bir akşam yemeği tarifi…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

285

Öğün

Akşam Yemeği

Kıymalı Mantarlı Kabak Graten

Tarif: Sibel Yalçın

Kabak grateni ister kıymalı ister parça etli isterseniz de tavuk eti ile yapabilirsiniz.

Ben bu sefer kıymalı ve mantarlı yapmayı tercih ettim.

Beşamel sos ve peynir rendesi herkesin beğeneceği bir kabak yemeği tarifi ortaya çıkıyor.

Kıymalı Mantarlı Kabak Graten ile harika bir akşam yemeği menüsü ortaya çıkarabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 200 gr mantar
  • 200 gr kıyma
  • 4-5 adet kabak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • biraz kaşar peynir rendesi
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • tuz , karabiber
  • maydanoz veya dereotu (her ikisi de olabilir)
  • biraz zeytinyağ

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 285 Kcal

Karbonhidrat : 16.2 g

Protein : 17 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kabakları yıkayıp üzerini kabak oyucunun tırtıklı kısmı ile soyun.

Adım 2: Kaynattığım tuzlu suya kabakları atıp 10 dakika haşladıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın.

Adım 3: Ilınınca kabakları yanlamasına ikiye bölüp içerisini tatlı kaşığı ile boşaltıp fırın tepsisine dizin.

Adım 4: Kıymayı tencereye alıp kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Adım 5: Ayrı bir tencerede biraz yağda küp küp doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavurun. Kavurma işlemi bittiğinde kavrulmuş olan kıymayı ve temizleyip doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar sotelenince  baharat ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

Adım 6: Beşamel sos için tencereye 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ veya 50 gr tereyağ koyup unu yağ ile kavurun. Unun kokusu çıkınca oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ekleyerek devamlı karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Tuz, muskat rendesini ekleyip bu malzemeyi kıymalı harç üzerine döküp karıştırın.

Adım 7: Kabakların için bu malzemeyi paylaştırın ve önceden rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine ekledikten sonra fırında verip peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut YemeğiVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Etli Nohut Yemeği Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Videolu Tarif Kışın vazgeçilmez yemeklerinden... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye tarifini ister...

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ? Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?...