Kıbrıs Tatlısı Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
238
Öğün
Çay Saati
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
İçinde un yerime galeta unu kullanımlasıyla çok farklı ve lezzetli bir tatlı tarifi Kıbrıs Tatlısı.
Ben bu tatlıyı Ramazan Bayramında yapıp misafirlerime ikram etmiştim. Kıbrıs tatlısını ister kremalı, isterseniz de kremasız olarak servis edebilirsiniz.
Misafirleriniz için gönül rahatlığı ile yapıp ikram edebileceğiniz bir lezzet diyerek size de denemenizi tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın…
Kıbrıs Tatlısı

İçindekiler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz (1,5 da olabilir)
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir.
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
KREMASI İÇİN:
- 1 litre süt
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 adet krem şanti
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar kayanatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Adım 2: Yumurta ve şeker iyice mikser ile çırp. Sıvı yağ, hindistan cevizi, galeta unu, ceviz, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın.
Adım 3: Dikdörtgen borcam veya o büyüklükte bir tepsiye biraz sıvı yağ döküp havlu kağıt ile tepsini her tarafını ince bir tabaka halinde yağlayın. Hazırladığınız keki içine döküp eşit bir şekilde tepsiye yayın. 175 derecede önceden iyice ısınmış olan fırında 30-35 dakika kadar pişirin. (borcamla pişirdiğiniz her lezzeti mutlaka fırının birinci kısmında pişirmenizi öneririm borcamın alt kısmı biraz daha geç pişiyor)
Adım 4: Kek piştikten sonra 5 dakika ılınmasını bekleyip soğuk şerbeti her tarafına eşit bir şekilde dökün. Bu noktana isterseniz bu şekilde iyice soğuduktan sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Veya şimdi tarifini vereceğim kremayı hazırlayıp o şekilde servis edebilirsiniz. Tercih sizin.
Adım 5: Krema için süt, toz şere, nişasta hepsini tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başlayana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirmeye yine karıştırarak devam edin.
Adım 6: Ocağı kapatıp krema içine vanilya ve krem şantiyi ekleyerek karıştırın. Burada isterseniz mikser ile isterseniz çırpma teli ile krem şantinin kremaya ice karışmasını sağlayın. Kremayı ılık olarak kekin üzerine yayacağız ılıyana kadar kabur tutmasın diye ara ara karıştırmaya devam edin.
Adım 7: Kremalı yaptığım zaman üzerine streç filim ile kapatıp buzdolabında bekletiyorum. Servisten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afyiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)

Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...
Havuçlu Revani Tarifi
Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...
0 Yorum