Kıbrıs Tatlısı Tarifi

(Videolu Tarif)

Yapılışı çok kolay içinde un yerine galeta ununun olmasıyla da farklı bir lezzet Kıbrıs Tatlısı.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

238

Öğün

Çay Saati

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İçinde un yerime galeta unu kullanımlasıyla çok farklı ve lezzetli bir tatlı tarifi Kıbrıs Tatlısı.

Ben bu tatlıyı Ramazan Bayramında yapıp misafirlerime ikram etmiştim. Kıbrıs tatlısını ister kremalı, isterseniz de kremasız olarak servis edebilirsiniz.

Misafirleriniz için gönül rahatlığı ile yapıp ikram edebileceğiniz bir lezzet diyerek size de denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Kıbrıs Tatlısı

tarafından | Eyl 30, 2013 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz (1,5 da olabilir)
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir.

ŞERBETİ İÇİN:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

KREMASI İÇİN:

  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet krem şanti

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar kayanatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 2: Yumurta ve şeker iyice mikser ile çırp. Sıvı yağ, hindistan cevizi, galeta unu, ceviz, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın.

Adım 3: Dikdörtgen borcam veya o büyüklükte bir tepsiye biraz sıvı yağ döküp havlu kağıt ile tepsini her tarafını ince bir tabaka halinde yağlayın. Hazırladığınız keki içine döküp eşit bir şekilde tepsiye yayın. 175 derecede önceden iyice ısınmış olan fırında 30-35 dakika kadar pişirin. (borcamla pişirdiğiniz her lezzeti mutlaka fırının birinci kısmında pişirmenizi öneririm borcamın alt kısmı biraz daha geç pişiyor)

Adım 4: Kek piştikten sonra 5 dakika ılınmasını bekleyip soğuk şerbeti her tarafına eşit bir şekilde dökün. Bu noktana isterseniz bu şekilde iyice soğuduktan sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Veya şimdi tarifini vereceğim kremayı hazırlayıp o şekilde servis edebilirsiniz. Tercih sizin.

Adım 5: Krema için süt, toz şere, nişasta hepsini tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başlayana kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirmeye yine karıştırarak devam edin.

Adım 6: Ocağı kapatıp krema içine vanilya ve krem şantiyi ekleyerek karıştırın. Burada isterseniz mikser ile isterseniz çırpma teli ile krem şantinin kremaya ice karışmasını sağlayın. Kremayı ılık olarak kekin üzerine yayacağız ılıyana kadar kabur tutmasın diye ara ara karıştırmaya devam edin.

Adım 7: Kremalı yaptığım zaman üzerine streç filim ile kapatıp buzdolabında bekletiyorum. Servisten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afyiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 238 Kcal
Karbonhidrat : 22.7 g
Protein : 3.5 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This