Kestane Püreli Cheese

Doyumsuz bir lezzet. Özellikle yazın soğuk soğuk muhteşem oluyor.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kestane Püreli Cheese, Mousse.

Tarif: Sibel Yalçın

Etkinliğin son tarifi tadı damağınızda kalacak bir lezzet, biraz zahmetli gibi görünse de yapımı çok zor değil.

Mutlaka yapıp denemenizi tavsiye ederim. Özellikle yazın dondurma yerine servis edeceğiniz enfes bir tarif oldu.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 100 gr içim taze peynir
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta akı
  • 70 gr toz şeker
  • 1 paket ülker başak bisküvi
  • 100 gr kestane püresi
  • 30 gr tereyağ

TAZE ZENCEFİLLİ VİŞNELİ SOS İÇİN;

  • 200 gr Vişne
  • 80 gr toz şeker
  • 80 gr su
  • 20 gr küçük küçük doğranmış taze zencefil

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kestane püresi, bisküvi ve oda sıcaklığındaki tereyağı rondo da çekip hamur haline getirin. Kelepçeli 20-22 cm lik kalıba yağlı kağıt serip üzerine bastırarak bu karışımı taban olarak yayın. 180 derecede fırında 10-15 dakika pişirip dışarı alın ve soğutun.

Adım 2: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya mikserle önceden yumuşatıp biraz mikserle kabartdığınız içim taze peyniri ve yumurta sarısını ekleyip mikserle iyice birbirine yedirin.

Adım 3: Bu işlemleri yaparken kabınız su üzerinde olmasın ama elinizle dış yüzeyini tuttuğunuzda soğuk olmasın. Belli bir sıcaklıkta olsun ki peynir ve yumurta sarısı biraz pişsin.

Adım 4: Şeker ve yumurta akını mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışımı spatula ile yavaş yavaş söndürmeden yumurta aklarını ekleyin ve buzdolabında bekletin.

Adım 5: Yaklaşık 30 dakika bekleyen karışımı soğumuş olan kestaneli hamurun üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin (iyice mousse donsun). Sos için bütün malzemeleri kaynatın.

Adım 6: Soğuduktan sonra ister rondo dan geçirin isterseniz de o şekilde soğuttuktan sonra pastanın üzerine döküp pastamızı da dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

Kolay Milföy Tatlısı

Kolay Milföy Tatlısı

Kolay Milföy TatlısıVideolu Tarif Çok pratik ve meyveli tatlı tarifi... Kaç Kişilik?4 Hazırlama Süresi35 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kolay Milföy Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınKolay Milföy Tatlısı adından da anlaşılacağı gibi çok kısa sürede hazırlanan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This