Kestane Püreli Cheese

Doyumsuz bir lezzet. Özellikle yazın soğuk soğuk muhteşem oluyor.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kestane Püreli Cheese, Mousse.

Tarif: Sibel Yalçın

Etkinliğin son tarifi tadı damağınızda kalacak bir lezzet, biraz zahmetli gibi görünse de yapımı çok zor değil.

Mutlaka yapıp denemenizi tavsiye ederim. Özellikle yazın dondurma yerine servis edeceğiniz enfes bir tarif oldu.

Sevgiyle kalın…

 

 

 

Kestane Püreli Cheese-Chocolate Mousse, Taze Zencefilli Vişneli Sos ile

Kas 8, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 100 gr içim taze peynir
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta akı
  • 70 gr toz şeker
  • 1 paket ülker başak bisküvi
  • 100 gr kestane püresi
  • 30 gr tereyağ

TAZE ZENCEFİLLİ VİŞNELİ SOS İÇİN;

  • 200 gr Vişne
  • 80 gr toz şeker
  • 80 gr su
  • 20 gr küçük küçük doğranmış taze zencefil

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kestane püresi, bisküvi ve oda sıcaklığındaki tereyağı rondo da çekip hamur haline getirin. Kelepçeli 20-22 cm lik kalıba yağlı kağıt serip üzerine bastırarak bu karışımı taban olarak yayın. 180 derecede fırında 10-15 dakika pişirip dışarı alın ve soğutun.

Adım 2: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya mikserle önceden yumuşatıp biraz mikserle kabartdığınız içim taze peyniri ve yumurta sarısını ekleyip mikserle iyice birbirine yedirin.

Adım 3: Bu işlemleri yaparken kabınız su üzerinde olmasın ama elinizle dış yüzeyini tuttuğunuzda soğuk olmasın. Belli bir sıcaklıkta olsun ki peynir ve yumurta sarısı biraz pişsin.

Adım 4: Şeker ve yumurta akını mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışımı spatula ile yavaş yavaş söndürmeden yumurta aklarını ekleyin ve buzdolabında bekletin.

Adım 5: Yaklaşık 30 dakika bekleyen karışımı soğumuş olan kestaneli hamurun üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin (iyice mousse donsun). Sos için bütün malzemeleri kaynatın.

Adım 6: Soğuduktan sonra ister rondo dan geçirin isterseniz de o şekilde soğuttuktan sonra pastanın üzerine döküp pastamızı da dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This