Kestane Püreli Cheese

Doyumsuz bir lezzet. Özellikle yazın soğuk soğuk muhteşem oluyor.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kestane Püreli Cheese, Mousse.

Tarif: Sibel Yalçın

Etkinliğin son tarifi tadı damağınızda kalacak bir lezzet, biraz zahmetli gibi görünse de yapımı çok zor değil.

Mutlaka yapıp denemenizi tavsiye ederim. Özellikle yazın dondurma yerine servis edeceğiniz enfes bir tarif oldu.

Sevgiyle kalın…

 

 

 

Kestane Püreli Cheese-Chocolate Mousse, Taze Zencefilli Vişneli Sos ile

Kas 8, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 100 gr içim taze peynir
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta akı
  • 70 gr toz şeker
  • 1 paket ülker başak bisküvi
  • 100 gr kestane püresi
  • 30 gr tereyağ

TAZE ZENCEFİLLİ VİŞNELİ SOS İÇİN;

  • 200 gr Vişne
  • 80 gr toz şeker
  • 80 gr su
  • 20 gr küçük küçük doğranmış taze zencefil

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kestane püresi, bisküvi ve oda sıcaklığındaki tereyağı rondo da çekip hamur haline getirin. Kelepçeli 20-22 cm lik kalıba yağlı kağıt serip üzerine bastırarak bu karışımı taban olarak yayın. 180 derecede fırında 10-15 dakika pişirip dışarı alın ve soğutun.

Adım 2: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya mikserle önceden yumuşatıp biraz mikserle kabartdığınız içim taze peyniri ve yumurta sarısını ekleyip mikserle iyice birbirine yedirin.

Adım 3: Bu işlemleri yaparken kabınız su üzerinde olmasın ama elinizle dış yüzeyini tuttuğunuzda soğuk olmasın. Belli bir sıcaklıkta olsun ki peynir ve yumurta sarısı biraz pişsin.

Adım 4: Şeker ve yumurta akını mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışımı spatula ile yavaş yavaş söndürmeden yumurta aklarını ekleyin ve buzdolabında bekletin.

Adım 5: Yaklaşık 30 dakika bekleyen karışımı soğumuş olan kestaneli hamurun üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin (iyice mousse donsun). Sos için bütün malzemeleri kaynatın.

Adım 6: Soğuduktan sonra ister rondo dan geçirin isterseniz de o şekilde soğuttuktan sonra pastanın üzerine döküp pastamızı da dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası Videolu Tarif İçindeki tahinin bambaşka bir lezzet kattığı Un helvası... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Tahinli Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini...

Tahinli Çıtır Rulolar

Tahinli Çıtır Rulolar

Tahinli Çıtır Rulolar Videolu TarifTahinli nefis çıtır çıtır bir lezzet...Kaç Kişilik? 8-10Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Tahinli Çıtır Rulo Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tahinli çıtır rulolar hem yapılışının kolaylığı hemde çıtır çıtır...

Rüzgar Gülü Tatlısı

Rüzgar Gülü Tatlısı

Rüzgar Gülü Tatlısı Videolu TarifMilföy hamurlu karamelize elmalı rüzgar gülü tatlısı.Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Rüzgar Gülü Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Misafirlerinize hem lezzetli hemde görüntüsü muhteşem lezzetler...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This