Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart
(Videolu Tarif)
Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart
Tarif: Sibel Yalçın
Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye tarifi paylaşmıştım.
Bu sefer bu lezzete bir kaç dokunuşla tart olarak hazırladım. Tart sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet ortaya çıktı.
Dilerseniz elma yerine ayva veya armut kullanabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Hamuru için;
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kavrulmuş un
- 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı
- 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ara katı için;
- 4 su bardağı rendelenmiş elma
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- yarım su bardağı toz şeker
- Dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Tarifte kullanılan kelepçeli kalıp 20 cm
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tarife unu kavurarak başlıyoruz. Unu teflon bir tava içinde, devamlı karıştırarak un helvası yapar gibi kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra iyice soğuması için kenara alın.
Adım 2: Elmaları rendeleyin. Tavaya alıp üzerine şekeri koyduktan sonra yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.
Adım 3: Kavrulmuş un ve elma soğuyunca hamuru hazırlayabilirsiniz. Oda sıcaklığında yağı kaseye alın, şekerle birlikte iyice karıştırın. Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz portakal kabuğunu, kavrulmamış unu, vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son kavrulmuş olan unu ilave edin, biraz daha karıştırıp en son olarak elinizle biraz yoğurup kıvamını kontrol edin.
Adım 4: Hazır olan hamurdan küçük bir portakal büyüklüğünde parça alın. İki hamuru da buzdolabı poşetine koyup küçük olan parçayı difrize, diğerini buzdolabına kaldırın ve 30 dakika bekletin.
Adım 5: Kelepçeli kalıp içine yağlı kağıt serin, büyük olan hamuru koyup elinizle eşit bir şekilde yayın. Elmayı ekleyin onu da hamur üzerine eşit bir şekilde yayıp üzerine fındık veya ceviz serpiştirin. Diğer hamuru rendenin iri tarafıyla rendeleyerek elmaların üzerini kaplayın.
Adım 6: Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Benim fırınımda 30 dakikada pişti siz 30 dakika sonunda kontrol edin. Pişen tartı fırından çıkarın ve iyice soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın. Soğuyunca servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...
Gül Elmalı Ayva Tatlısı
Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...
Profiterol
Profiterol Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...
0 Yorum