Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif)

Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye tarifi paylaşmıştım. Bu sefer bu lezzete bir kaç dokunuşla tart olarak hazırladım. Tart sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet ortaya çıktı. Dilerseniz elma yerine ayva veya armut kullanabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Oca 10, 2021 | Tatlılar | 0 yorum

tart

Elmalı Tart İçindekiler

Hamuru için;

  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı
  • 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara katı için;

  • 4 su bardağı rendelenmiş elma
  • yarım tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı toz şeker
  • Dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Tarifte kullanılan kelepçeli kalıp 20 cm

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml

ELMALI TART TARİF VİDEOSU

Adım Adım Elmalı Tart Tarifi

Adım 1: Tarife unu kavurarak başlıyoruz. Unu teflon bir tava içinde, devamlı karıştırarak un helvası yapar gibi kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra iyice soğuması için kenara alın.

Adım 2: Elmaları rendeleyin. Tavaya alıp üzerine şekeri koyduktan sonra yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.

Adım 3: Kavrulmuş un ve elma soğuyunca hamuru hazırlayabilirsiniz. Oda sıcaklığında yağı kaseye alın, şekerle birlikte iyice karıştırın. Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. Rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz portakal kabuğunu, kavrulmamış unu, vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son kavrulmuş olan unu ilave edin, biraz daha karıştırıp en son olarak elinizle biraz yoğurup kıvamını kontrol edin.

Adım 4: Hazır olan hamurdan küçük bir portakal büyüklüğünde parça alın. İki hamuru da buzdolabı poşetine koyup küçük olan parçayı difrize, diğerini buzdolabına kaldırın ve  30 dakika bekletin.

Adım 5: Kelepçeli kalıp içine yağlı kağıt serin, büyük olan hamuru koyup elinizle eşit bir şekilde yayın. Elmayı ekleyin onu da hamur üzerine eşit bir şekilde yayıp üzerine fındık veya ceviz serpiştirin. Diğer hamuru rendenin iri tarafıyla rendeleyerek elmaların üzerini kaplayın.

Adım 6: Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Benim fırınımda 30 dakikada pişti siz 30 dakika sonunda kontrol edin. Pişen tartı fırından çıkarın ve iyice soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın. Soğuyunca servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?