Kolay Elmalı Turta

Videolu Tarif

Hiç bu kadar kolay turta yapmadınız…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Elmalı Turta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hamur yoğurmadan, yalnızca elmaları rendeleyin malzemeleri karıştırın ve kat kat kalıba yerleştirin işte bu kadar kolay bir elmalı turta tarifi.

Turtanın orijinal tarifinde ara katta elmada şeker veya tarçın yok ancak ben tekrar yapacak olsam şeker ve tarçın kullanırım o yüzden siz elma üzerine biraz şeker ve tarçın serpin.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 40 gr tereyağ
  • 200 ml süt
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1,250 gr elma

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kase içine irmik, şeker, un ve kabartma tozunu koyup iyice karıştır. Kuru malzemeyi 4 eşit parçaya böl.

Adım 2: Elmaları rendele 2 çorba kaşığı limon suyu koyup karıştır ve üç eşit parçaya böl.

Adım 3: Tarifte mutlaka 18-20 cm lik kelepçeli kalıp kullanın. Kalıbın altına ve kenarına yağlı kağıt ile kapla ve alt tabandaki yağlı kağıdı margarin ile yağla.

Adım 4: Kalıbın içine bir kat kuru malzeme, bir kat elma, bir kat kuru malzeme, bir kat elma, bir kat kuru malzeme. bir kat elma en son olarak bir kat kuru malzemeyi kaşık ile yay.

Adım 5: Sütü ılıt ve oda sıcaklığındaki tereyağı bu ılık süt içinde erit.  Yağ eriyince bu karışımı kalıbın üzerine dök ve kürdan ile bir kaç yerinden delik aç (videoda ayrıntılı olarak göreceksiniz)

Adım 6: Önceden ısıttığın 180 derecelik fırında 50 dakika pişir. Kalıbın kenarından sıvı akma ihtimaline karşı ben bir tepsi içine oturtarak fırına yerleştirdim. Fırından çıkınca kalıptan çıkarıp pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Not. Elmaların üzerine biraz toz şeker ve tarçın serpmenizi tavsiye ederim.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This