Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar sevmeyenlerin bile bayılacağı bir lezzet…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Karnabahar Graten Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Karnabahar Graten tarifi pişirme yöntemi ile daha önce yaptığım Karnabahar Graten tarifinden biraz farklı.

Bu tarifte daha önceden haşlanması gereken karnabahar haşlanmıyor.

Lezzetini sorarsanız gayet lezzetli aynı zamanda öncesinde haşlama işlemi yapılmadığı için karnabahar kokusu eve yayılmıyor.

Pratik ve lezzetli bir tarif diyebiliriz. İsterseniz tek başına bir yemek isterseniz de et ve tavuk yemeklerin yanında sebze yemeği olarak çıkarabilirsiniz…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler
  • 1 küçük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı kadar taze veya eski kaşar peynir rendesi
  • ½ su bayat ekmek kırıntısı veya galeta unu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Orta ateşte büyük bir tencerede tereyağı eritin. Unu ekleyin ve 2 dakika kadar karıştırın. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve bu esnada karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ekleyin.

Adım 2: Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın ve sosun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın ısısını düşürün.10 dakika yumuşaması için bekleyin. Çatal batırarak karnabaharın yumuşayıp yumuşamadığını anlayabilirsiniz.

Adım 3: Karnabahar yumuşayınca peynirin yarısını tencereye ekleyin karıştırın ve ısıya dayanıklı bir kap içerisine bu karışımı boşaltın. Üzerine bayat ekmek kırıntısı ve kalan peyniri serpin. (galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı koymadan da yapabilirsiniz)

Adım 4: Tepsiyi önce yağlı kağıtla daha sonra da alüminyum folyo ile sardıktan sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında önce 20 dakika fırında pişirin. Sonra üzerini açın ve tekrar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This