Kalbura Bastı Tatlısı

Videolu Tarif

Bayrama demek tatlı demek:) Her gelen misafire ikram etmek üzere her evde farklı farklı lezzetler hazırlanır. Bende sizlerle Annemin tarifi ile kalbura bastı tatlısı tarifini paylaşmak isterim.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

485

Öğün

Çay Saati

Kalbura Bastı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bayramda her ziyarete gittiğiniz evde sizlere çeşit çeşit tatlılar ikram edilir.

Bayram öncesi her yöreye ait tatlılar pişirilip misafirlerini bekler.

Bende sizlerle Annemin tarifi ile bir çok yöremizde yapılan Kalbura Bastı tatlısını (diğer adı ile hurma) paylaşmak istedim.

Mutlaka farklı yörelerde hatta aynı yörede bile farklı farklı yapılış şekilleri vardır.

Biz bu haliyle çok seviyoruz tatlının fırında iyi kızarmış olması önemli.

Eğer çok az kızarmış olursa şerbeti verdiğinizde çok açık bir renk alacak ve kıyır kıyır olamayacaktır.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler
  • 250 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • un
    Şerbeti için;
  • 750 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • su

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 485 Kcal
Karbonhidrat : 55.4 g
Protein : 4.3 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbeti için şekeri tencereye alın üzerine bir parmak geçecek kadar su koyduktan sonra ocağı açın. Kaynamasını beklerken bir taraftan da karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kadar bekleyip limon suyunu koyun 2-3 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alın.
Adım 2: Tereyağı eritip ılınmasını bekleyin. Kaseye koyup üzerine yoğurt, sıvı yağ, şeker, yumurta, kabartma tozu, sirkeyi koyup karıştırarak biraz şekerin erimesini sağlayın.
Adım 3: Önce içine üç su bardağı un koyup yoğurmaya başlayın. Yanınıza un alarak kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.
Adım 4: Hamurdan bezeler kopar elinle yuvarlayıp oval şekil ver. Videoda görüldüğü gibi kalbur veya rende üzerine bastırarak sağa sola yuvala tam ortasına dört parmağınla bastır içine ceviz koyup kapat.
Adım 5: Videoyu izleyerek çok daha iyi anlayabilirsiniz. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıttığın 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişir.
Adım 6: Fırından çıkarıp 2-3 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine dök. 10 dakika sonra alt üst et biraz daha bekledikten sonra tekrar çevir. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This