Kabak Yoğurtlaması

Videolu Tarif

KABAK YOĞURTLAMASI TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Kabak Yoğurtlaması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kabak yoğurtlaması, yediğiniz zaman bugüne kadar yediğim en pratik ve lezzetli kabak tarifi diyeceksiniz.

Eminim sizde kabak ile bir çok salata veya yemek hazırlamışsınızdır. Kabak yoğurtlaması tarifi salata, yemek veya tavuk ve et yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz çok yönlü bir tarif. Bu tarifi diyet yapanların da çok seveceğiniz düşüncesindeyim. Denerseniz mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.

İsterseniz buraya tıklayarak tüm salata tariflerime ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ağu 14, 2022 | Salatalar, Yemekler | 10 Yorumlar

kabak yoğurtlaması

Kabak Yoğurtlaması Tarif Malzemeleri

  • 1 kilo kabak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber veya toz kırmızı biber
  • iri iri kıyılmış ceviz

KABAK YOĞURTLAMASI YAPILIŞI

Adım 1: Kabakları yıkayın. Kabuk kısımlarını bir çatal yardımıyla veya kabak oyucunun tırtıklı bölümüyle soyun. Tekrar yıkayın.

Adım 2: Bu şekilde hazırlanan kabakları 3-4 mm kalınlığında dilimleyin. Daha kalın yaparsanız pişmesi çok uzun sürecektir. Ayrıca kullandığınız kabak kalınsa ikiye keserek dilimleyebilirsiniz. Doğranan kabakları büyük bir kaseye veya fırın poşeti içine alın.

Adım 3: Kuru soğanı soyun ve yarım ay şeklinde ince ince dilimleyip kabakların üzerine koyun. Baharatları, yağı ve tuzu ekledikten sonra hepsini iyice kabakları kırmadan karıştırın.

Adım 4: Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyup kabağı üzerine boşaltın. Malzemeyi tepsinin içine aldıktan sonra eşit bir şekilde tepsiye yayıp fırına verin. Benim fırınımda yaklaşık 35-40 dakikada pişiyor. Pişirme süresini ve derecesini kendi fırınınıza göre ayarlayın.

Adım 5: Bu esnada sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yoğurdun oda sıcaklığında olması gerekiyor. Kabak pişince fırından çıkarıp servis tabağına alın. Biz salata olarak veya et, tavuk yemeklerinin yanında her zaman ılık veya sıcak olarak servis ediyoruz.

Adım 6: Servis tabağına aldıktan sonra üzerine oda sıcaklığındaki sarımsaklı yoğurdu koyun. Onun üzerine cevizi serpiştirin.

Adım 7: En üstü için, yağı küçük bir tavaya koyup ısıtın. Yağ ısınınca pul biberi koyup biraz kızdırdıktan sonra servis tabağındaki kabakların üstüne dökün ve servis edin. Afiyet olsun.

10 Yorumlar

  1. Dilenay

    Biz Sibel Yalçın takipçileri çok şanslıyız. Okunuşta bilindik görünen bir çok yemek tarifinin püf noktalarını öğreniyoruz.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Çok zarifsiniz teşekkür ederim

      Yanıtla
  2. Lİla

    Süper ben bu tarifi öğle yemeklerinde uygularım 🙂

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Tavsiye ederim çok lezzetli oluyor

      Yanıtla
  3. Meryem

    Annemin spesyaliydi. Gördüğüme çok memnun oldum burada.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      💖

      Yanıtla
  4. Mualla

    Biliyorum sanıyordum alakası yokmuş

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏🌸

      Yanıtla
  5. Ekin

    Ellerinize sağlık

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu