Jöleli Tatlı Tarifi

Mevsimine göre istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

205

Öğün

Çay Saati

Jöleli Tatlı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Havalar daha fazla serinlemeden yayınla mam gereken tariflerden biri daha.

Tarif annemden öğrendiğim hani kaç yıl öncesinden dersem yaşım ortaya çıkacak:) o yüzden üstü kapalı geçiyorum:) eski bir tarif:) Jöle ve meyve ile çok hafif ve serinletici bir tarif arzu ettiğiniz mevsim meyveleriyle yapabilirsiniz.

Benim bu seferki tercihim böğürtlen oldu. Tabi kullandığınız meyveye göre jöle kullanmalısınız.

Sevgiyle kalın…

Jöleli Tatlı Tarifi

Eyl 17, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 3 adet büyük yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 600-700 gr taze böğürtlen (mevsim meyvesi)
  • 3 paket vişneli jöle (dr.oetker)

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 205 Kcal

Karbonhidrat : 44.5 g

Protein : 4.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta ve şekeri karıştırma kabının içerisine alıp iyice şeker eriyene kadar çırp. Şeker miktarını mayhoş meyvelerde biraz daha damak tadınıza göre artırabilirsiniz.

Adım 2: Yoğurdu ekleyip biraz çırp önceden elediğin un ve kabartma tozunu ekle. Yağladığın yuvarlak borcama dök. (veya o büyüklükte yuvarlak tepsiye). Hamuru spatula ile eşit olarak tepsiye yay.

Adım 3: Önceden ısıttığın 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından çıkar.

Adım 4: Jöleleri üzerindeki tarife göre 3 paketi birden hazırlayıp biraz beklet. Kek soğuyunca tepsiden alıp tepsiyi tekrar kullanacağımız için yıkıyoruz.

Adım 5: Tepsiyi kurulayıp üzerine yıkayıp iyice süzdüğün meyveleri diz. Meyvelerin üzerine dikkatlice kek yerleştir en üstüne yavaş yavaş jöleyi kekin her tarafı ıslanacak şekilde dök. Dikkatlice sarsmadan buzdolabına kaldırıp yaklaşık 10-12 saat kadar beklet.

Adım 6: Pastanın en önemli ve zor kısmı tepsiden çıkarılması. Bunun için bir tencereye biraz su koyup kaynatın ve tepsiyi üzerine oturtup çevirerek her tarafına buharın gelmesini sağlayın. Ara sıra sallayıp gevşeyip gevşemediğini kontrol edin. Biraz sabırlı ve yavaş olmak gerekiyor birden çok buhar gelip jöleyi bozarsa tekrardan soğutmanız gerekir. Gevşediğini anlayınca buhardan alıp servis tabağına ters çevirin. Tekrar buzdolabına kaldırıp servis esnasına kadar burada muhafaza edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tahinli Çıtır Rulolar

Tahinli Çıtır Rulolar

Tahinli Çıtır Rulolar Videolu TarifTahinli nefis çıtır çıtır bir lezzet...Kaç Kişilik? 8-10Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Tahinli Çıtır Rulo Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tahinli çıtır rulolar hem yapılışının kolaylığı hemde çıtır çıtır...

Rüzgar Gülü Tatlısı

Rüzgar Gülü Tatlısı

Rüzgar Gülü Tatlısı Videolu TarifMilföy hamurlu karamelize elmalı rüzgar gülü tatlısı.Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Rüzgar Gülü Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Misafirlerinize hem lezzetli hemde görüntüsü muhteşem lezzetler...

Fırında Sıcak Tahin Helvası Tarifi

Fırında Sıcak Tahin Helvası Tarifi

Sıcak Tahin Helvası Videolu TarifÖzellikle balık yemeklerinden sonra tercih edilen tahin helvası.Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori  Öğün Akşam Yemeği Sıcak Tahin Helvası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özellikle balık sonrası tercih edilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This