Jöleli Tatlı Tarifi

Mevsimine göre istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

205

Öğün

Çay Saati

Jöleli Tatlı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Havalar daha fazla serinlemeden yayınla mam gereken tariflerden biri daha.

Tarif annemden öğrendiğim hani kaç yıl öncesinden dersem yaşım ortaya çıkacak:) o yüzden üstü kapalı geçiyorum:) eski bir tarif:) Jöle ve meyve ile çok hafif ve serinletici bir tarif arzu ettiğiniz mevsim meyveleriyle yapabilirsiniz.

Benim bu seferki tercihim böğürtlen oldu. Tabi kullandığınız meyveye göre jöle kullanmalısınız.

Sevgiyle kalın…

Jöleli Tatlı Tarifi

Eyl 17, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 3 adet büyük yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 600-700 gr taze böğürtlen (mevsim meyvesi)
  • 3 paket vişneli jöle (dr.oetker)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta ve şekeri biraz mikser ile karıştır . Şeker miktarını mayhoş meyvelerde biraz daha damak tadınıza göre artırabilirsiniz.

Adım 2: Yoğurdu ekleyip biraz çırp, önceden elediğin un ve kabartma tozunu ekle. Yağladığın yuvarlak borcama dök. (veya o büyüklükte yuvarlak tepsiye). Hamuru spatula ile eşit olarak tepsiye yay.

Adım 3: Önceden ısıttığın 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından çıkar. Kek soğuyana kadar bekleyip kalıptan çıkar. Tepsiyi tekrara kullanacağız o yüzden tepsiyi yıkayıp kurua.

Adım 4: Jöleleri üzerindeki tarife göre 3 paketi birden hazırlayıp bir kaç dakika bekletin.

Adım 5:  Meyveleri önceden yıkayıp kurula. Meyveleri tepsiye dilidiğin gibi diz.  Meyvelerin üzerine dikkatlice kek yerleştir en üstüne yavaş yavaş jöleyi kekin her tarafı ıslanacak şekilde dök. Dikkatlice sarsmadan buzdolabına kaldırıp yaklaşık 10-12 saat kadar beklet.

Adım 6: Pastanın en önemli ve zor kısmı tepsiden çıkarılması (videoyu izlemenizi tavsiye ederim). Bunun için bir tencereye biraz su koyup kaynatın ve tepsiyi üzerine oturtup çevirerek her tarafına buharın gelmesini sağlayın. Ara sıra sallayıp gevşeyip gevşemediğini kontrol edin. Biraz sabırlı ve yavaş olmak gerekiyor. Birden çok buhar gelip jöleyi bozarsa tekrardan soğutmanız gerekir. Gevşediğini anlayınca buhardan alıp servis tabağına ters çevirin. Tekrar buzdolabına kaldırıp servis esnasına kadar dolapta bekletin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 205 Kcal

Karbonhidrat : 44.5 g

Protein : 4.5 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This