Jöleli Tatlı Tarifi

Mevsimine göre istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

205

Öğün

Çay Saati

Jöleli Tatlı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Havalar daha fazla serinlemeden yayınla mam gereken tariflerden biri daha. Tarif annemden öğrendiğim hani kaç yıl öncesinden dersem yaşım ortaya çıkacak:) o yüzden üstü kapalı geçiyorum:) eski bir tarif:) Jöle ve meyve ile çok hafif ve serinletici bir tarif arzu ettiğiniz mevsim meyveleriyle yapabilirsiniz. Benim bu seferki tercihim böğürtlen oldu. Tabi kullandığınız meyveye göre jöle kullanmalısınız.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 3 adet büyük yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 600-700 gr taze böğürtlen (mevsim meyvesi)
  • 3 paket vişneli jöle (dr.oetker)

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 205 Kcal

Karbonhidrat : 44.5 g

Protein : 4.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta ve şekeri karıştırma kabının içerisine alıp iyice şeker eriyene kadar çırp. Şeker miktarını mayhoş meyvelerde biraz daha damak tadınıza göre artırabilirsiniz.

Adım 2: Yoğurdu ekleyip biraz çırp önceden elediğin un ve kabartma tozunu ekle. Yağladığın yuvarlak borcama dök. (veya o büyüklükte yuvarlak tepsiye). Hamuru spatula ile eşit olarak tepsiye yay.

Adım 3: Önceden ısıttığın 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından çıkar.

Adım 4: Jöleleri üzerindeki tarife göre 3 paketi birden hazırlayıp biraz beklet. Kek soğuyunca tepsiden alıp tepsiyi tekrar kullanacağımız için yıkıyoruz.

Adım 5: Tepsiyi kurulayıp üzerine yıkayıp iyice süzdüğün meyveleri diz. Meyvelerin üzerine dikkatlice kek yerleştir en üstüne yavaş yavaş jöleyi kekin her tarafı ıslanacak şekilde dök. Dikkatlice sarsmadan buzdolabına kaldırıp yaklaşık 10-12 saat kadar beklet.

Adım 6: Pastanın en önemli ve zor kısmı tepsiden çıkarılması. Bunun için bir tencereye biraz su koyup kaynatın ve tepsiyi üzerine oturtup çevirerek her tarafına buharın gelmesini sağlayın. Ara sıra sallayıp gevşeyip gevşemediğini kontrol edin. Biraz sabırlı ve yavaş olmak gerekiyor birden çok buhar gelip jöleyi bozarsa tekrardan soğutmanız gerekir. Gevşediğini anlayınca buhardan alıp servis tabağına ters çevirin. Tekrar buzdolabına kaldırıp servis esnasına kadar burada muhafaza edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

Kolay Milföy Tatlısı

Kolay Milföy TatlısıVideolu Tarif Çok pratik ve meyveli tatlı tarifi... Kaç Kişilik?4 Hazırlama Süresi35 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kolay Milföy Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınKolay Milföy Tatlısı adından da anlaşılacağı gibi çok kısa sürede hazırlanan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This