İzmir Bombası

Videolu Tarif

Dışı çıtır içi akışkan bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

İzmir Bombası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İzmir’in meşhur tariflerinden İzmir bombası tarifini uzun zamandır görüp denemek istiyordum.

Dışı çıtır içinde akışkan kakaolu fındık kreması ile tatlı krizine bire bir lezzet.

Tarifin sıcakken yenmesi gerekiyor ve 12-13 adet çıkıyor hepsi aynı anda tüketilmeyecekse yiyeceğiniz kadarını pişirip kalanı streç filim ile kapatıp buzdolabında bir kaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 çorba k. sıvı yağ
  • 1 çorba k. toz şeker
  • bir çimdik tuz
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 12-13 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kase içine sıvı yağ, toz şeker, tuz ve ılık suyu koyup iyice karıştırın.

Adım 2: Unun 1,5 su bardağını kaseye alıp hamuru yoğurmaya başlayın.

Adım 3: Hamur çok az ele yapışacak benim hamura 1,5 su bardağı artı 1 çorba kaşığı un kullandım. Hamur çok az ele yapışana kadar un ekleyin.

Adım 4: Üzerini streç filim ile kapatıp bir saat oda sıcaklığında bekletin.

Adım 5: Un yardımıyla hamuru rulo yapıp bir bıçak veya hamur kesici ile 12-13 bezeye bölün ve elinizle yuvarlaklar yapıp hafif un serptiğiniz tezgaha dizip üzerini streç film le kapatın bezeler kurumasın.

Adım 6:  Bezeleri tek tek yine un yardımıyla küçük tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. 

Adım 7:  Hepsinin ortasına bir çorba kaşığı kakaolu fındık kreması koyun. Kakaolu fındık kremasını buzdolabından çıkarıp işlemi yapın yoksa kapatmanız zor olur. Kenarlardaki hamuru toplayın iyice bastırıp fazlalığı kesin. Videoda daha iyi anlayacaksınız.

Adım 8:  Fırını önceden 250 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladığınız bezeleri dizin. Fırında devamlı kontrol ederek 10 dakika pişirin. 10 -12 dakika yeterli geliyor o yüzden fırının başından ayrılmayın. Fırından çıkarın bir dakika sonra sıcak olarak servis edin. Tarifin bir özelliği de dışı çıtır içininde akışkan olması için sıcak servis edilmesi. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Un Helvası Tarifi

Un Helvası Videolu Tarif Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan...

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Videolu Tarif Çikolata sevenler için bol soslu tatlı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori Öğün Çay Saati Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Etimek ile yapılan karamel sos hazırlamadan...

Atayef Tatlısı Tarifi

Atayef Tatlısı Videolu Tarif Misafirlerine farklı lezzetler sunmayı sevenler için harika bir tatlı tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 90 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Atayef Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayına yaraşır, iftar sonrası...

0/5 (0 Reviews)