İzmir Bombası

Videolu Tarif

Dışı çıtır içi akışkan bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

İzmir Bombası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İzmir’in meşhur tariflerinden İzmir bombası tarifini uzun zamandır görüp denemek istiyordum.

Dışı çıtır içinde akışkan kakaolu fındık kreması ile tatlı krizine bire bir lezzet.

Tarifin sıcakken yenmesi gerekiyor ve 12-13 adet çıkıyor hepsi aynı anda tüketilmeyecekse yiyeceğiniz kadarını pişirip kalanı streç filim ile kapatıp buzdolabında bir kaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 çorba k. sıvı yağ
  • 1 çorba k. toz şeker
  • bir çimdik tuz
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 12-13 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kase içine sıvı yağ, toz şeker, tuz ve ılık suyu koyup iyice karıştırın.

Adım 2: Unun 1,5 su bardağını kaseye alıp hamuru yoğurmaya başlayın.

Adım 3: Hamur çok az ele yapışacak benim hamura 1,5 su bardağı artı 1 çorba kaşığı un kullandım. Hamur çok az ele yapışana kadar un ekleyin.

Adım 4: Üzerini streç filim ile kapatıp bir saat oda sıcaklığında bekletin.

Adım 5: Un yardımıyla hamuru rulo yapıp bir bıçak veya hamur kesici ile 12-13 bezeye bölün ve elinizle yuvarlaklar yapıp hafif un serptiğiniz tezgaha dizip üzerini streç film le kapatın bezeler kurumasın.

Adım 6:  Bezeleri tek tek yine un yardımıyla küçük tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. 

Adım 7:  Hepsinin ortasına bir çorba kaşığı kakaolu fındık kreması koyun. Kakaolu fındık kremasını buzdolabından çıkarıp işlemi yapın yoksa kapatmanız zor olur. Kenarlardaki hamuru toplayın iyice bastırıp fazlalığı kesin. Videoda daha iyi anlayacaksınız.

Adım 8:  Fırını önceden 250 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladığınız bezeleri dizin. Fırında devamlı kontrol ederek 10 dakika pişirin. 10 -12 dakika yeterli geliyor o yüzden fırının başından ayrılmayın. Fırından çıkarın bir dakika sonra sıcak olarak servis edin. Tarifin bir özelliği de dışı çıtır içininde akışkan olması için sıcak servis edilmesi. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This