Ispanaklı Beşamel Soslu

Tepsi Köftesi

Videolu Tarif

Farklı köfte tarifleri denemek isteyenler için…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

471

Öğün

Akşam Yemeği

Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi ıspanak yemeyenler için enfes bir yemek tarifi.

Püf noktası mutlaka köfteyi fırına vermeden önce fırının iyice kızmış olduğundan emin olun.

Videosunu izlerken Abone olmayı ve zili tıklamayı unutmayın abonelik ücretli değildir…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 600 gr köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 dilim bayat ekmek ufalanmış veya 2 çorba kaşığı galeta unu
  • maydanoz
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 600 gr ıspanak
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1,5-2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 471 Kcal

Karbonhidrat : 13.9 g

Protein : 41.2 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kap içerisine kıyma, rendelenen soğan, yumurta, ekmek, baharatları ve ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip iyice yoğurun.

Adım 2: Kare büyük borcamı biraz sıvı yağ ile yağladıktan sonra köfteyi içerisine alıp bastırarak hafif turta hamuru gibi kenarlara doğru yayın.

Adım 3: Vaktiniz varsa köfteyi tepsiye yaymadan önce buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi olur. Köfteyi önceden iyice ısıtılmış olan 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Yarı pişen köfteyi fırından çıkarın.

Adım 4: 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ içinde halka halka kıyılmış sarımsağı biraz kavurduktan sonra iyice yıkanmış ve doğranmış olan ıspanağı harlı ateşte soteleyin ocaktan almadan biraz tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu süzerek köftenin üzerine yayın.

Adım 5: Beşamel sos için 3 çorba kaşığı zeytinyağı tencereye alıp biraz kızınca unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Fokurdamaya başlayınca biraz tuzunu ekleyip bir kaç dakika sonra ocaktan alın. Ve sosu ıspanağın üzerine dökün.

Adım 6: Üzerine kaşar peynir rendesini döktükten sonra önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.  Fırından çıktıktan sonra birkaç dakika bekleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek Saati Kadınbudu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benim çok sevdiğim, aynı zamanda herkes tarafından çok lezzetli yaptığım söylenen Kadınbudu köfte tarifini sizlerle...

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiCorn Dog Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kore sokak lezzeti Corn Dog tarifini bende ilk kez yaptım ve çok beğenince sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Tarifini araştırdığım...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This