Ispanak Graten Videolu Tarif

Tüm ev halkının çok beğeneceği bir lezzet…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

429

Öğün

Akşam Yemeği

Ispanak Graten (patatesli, sosisli)

Tarif: Sibel Yalçın

Tüm ev halkının çok seveceği bir lezzet, Ispanak Graten Tarifi (patatesli, sosisli)

Aynı zamanda ıspanak sevemeyenler içinde güzel bir alternatif.

Akşama ne yemeke yapsan diye bu kış günlerinde düşünenler için sizlerle tarifi videosu ile birlikte paylaşıyorum.

Sevgiyle kalın…

Lüften videomu izlerken destek olmak için abone ol yazısına ardından yanındaki zile tıklamayı unutmayın. (ücretli değildir)

İçindekiler

PATATESLİ KATI İÇİN

  • 6 adet orta boy patates
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağ
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı muskat rendesi

ISPANAKLI KATI İÇİN

  • 700  gr ıspanak
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çorba k. sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 350 gr dana sosis
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 429 Kcal

Karbonhidrat : 32.9 g

Protein : 19.1 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patateslerin kabuklarını iyice yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup tencereye alın.

Adım 2: Tencereye alın patatesleri ister rendeleyin ister çatal ile ezin. Ezme işleminden sonra içine tereyağ, süt, karabiber, tuz ve muskat rendesini koyup orta ateşte pişirin. Eğer patates çok fazla sütü çekip kurursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz.

Adım 3: Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın tereyağ ve sıvıyağı ısıtıp kavurun ardından halka hak doğradığınız sosisi ekleyip sosis kavrulana kadar pişirin.

Adım 4: Sosis kızarınca yıkayıp iyece kuruttuğunuz ve doğradığnız ıspanağı azar azar ekleyerek karıştırın. Ispanak sönünce içine unu ve baharatları ekleyip karıştırın en son sütü ekleyin ve biraz süt ile pişirdikten sonra kenara alın.

Adım 5: Fırın kabının içine önce patates püresini yerleştirip üzerini düzleştirin. Ardından ıspanaklı karışını döküp düzleştirin. En son rendelediğiniz kaşar peynir ile üzerini kaplayın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

Tavuklu Patates Kroket

Tavuklu Patates Kroket

Tavuklu Patates Kroket Tarifi  (videolu anlatımıyla)Patates krokete farklı bir dokunuş...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiTavuklu Patates Kroket Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Patates kroket genellikle tavuk ve et yemeklerinin yanında...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This