Islak Hamburger Tarifi

Videolu Tarif

Evde ıslak hamburger yapmak inanın çok kolay…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Islak Hamburger Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Master Chef Türkiye’de pişer bize de düşer demek isterdim;) ama maalesef Master Chef Türkiye’de pişer bize evde pişirmek düşer;)

Bende ilk kez yaptım ama lezzeti muhteşem oldu.
 
O yüzden videosunu düzenleyip, yapım aşamalarını en ayrıntılı şekilde sizinle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

Islak Hamburger Tarifi (ev yapımı ıslak hamburger)

Eyl 4, 2020 | Yemekler | 0 yorum

hamburger
İçindekiler

KÖFTESİ İÇİN;

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • yarım su bardağı galeta unu (250 ml su bardağı ile)
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı karabiber

DOMATES SOSU İÇİN;

  • 5 adet orta boy domates
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı ketçap
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 8 adet hamburger ekmeği

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Köfteyi yoğuracağınız kaseye kıyma, yumurta, karabiber, tuz, ince ince kıyılmış maydanoz, galeta ununu koyup iyice yoğurun. Siz diğer işlemleri yapana kadar dinlenmesi için yoğurduğunuz köfteyi buzdolabına kaldırın.

Adım 2: Domates sosu için tencere içine yağı koyup ısınınca içine önce salçayı ekleyip salçayı kavurun. Salçanın yanmaması önemli biraz kavurmanız yeterli. Salça kavrulunca hemen ketçap ve sarımsağı ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra içine kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyin.

Adım 3: Karabiber, tuz ve şekeri ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın 15 dakika kadar orta ateşte pişirin. Direk rendeleyip domatesi yapabilirsiniz ama ben sosun pürüzsüz bir kıvamda olmasını istedim o yüzden süre sonunda blender dan geçirip 1-2 dakika daha pişirip kenara aldım.

Adım 4: Köftelere 8 eşit parçaya böldüm. Yaklaşık bir tanesi 95-100 gr oldu. Hepsini hamburger ekmeğinden çok az daha büyük olacak şekilde elimle yuvarlak şekil verdim. Pişme esnasında biraz köfte küçüleceği için bu işlemi yapıyorum.

Adım 5: Tavanın içine çok az yağ damlatıp havlu kağıt ile sildikten sonra tavayı ısıtıp orta ateşte köftelerin iki yüzünü birden pişiriyorum. Yayvan bir tencere içine kesmiş olduğunuz fırın kağıdını musluk altında iyice ıslattıktan sonra, sıkmadan hafif büzerek tencere altına yerleştirin.

Adım 6: Hamburger ekmeği zaten yarıya kadar kesik olacak siz tam kesin ve birinci ekmeği tekrar biraz ısıttığınız sosa önce alt ve kenarlarını batırın. Orta kısmına kaşık ile döküp yayın içine bir tane köfte koyup üzerine gelecek olan ekmeği diğeri gibi sosladıktan sonra üzerine kapatın. Fırın kağıdı serdiğiniz tencereye hepsini bu şekilde hazırlayarak dizin (8 adet bir tencereye sığmayacağı için ben iki tencere hazırladım). Ocağa alın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…​

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Fellah Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This