İncirli Galette Tarifi

Taze incirle yapacağınız nefis Galette…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

İncirli Galette Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Taze incir ha bitti ha bitecek:) o yüzden hemen sizlerle taze incirle yapabileceğiniz nefis galette tarfi paylaşmak istedim.

İncecik hamuru içinde yumuşamış taze incir ile çayınızın yanında bu lezzete bayılacaksınız.

Sevgiyle kalın…

İncirli Galette

tarafından | Eyl 23, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 125 gr soğuk tereyağ
  • 125 gr toz şeker
  • 250 gr un
  • 1 kg incir (yaklaşık)
  • 1 adet büyük yumurta
  • 1 çorba kaşığı soğuk su

Adım Adım Tarif

Adım 1: Unu eleyin, yağ ve şekerle birlikte büyük hazneli blendıra koyun 1 dakika karıştırın. Cam bir kaseye alın top top bir kıvamda olacak üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyin.

Adım 2: Mikserle biraz karıştırdıktan sonra elinizle çok az hamuru bütünleştirin. Fazla hamurla oynamayın. Eğer yumurtanız büyük gelir ve hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyebilirsiniz elinize yapışmadığın da un eklemeyi bırakın. Veya yumurta küçük gelir çok sert bir hamur olursa biraz soğuk su ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Bir piknik poşetine hamuru koyup en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Adım 4: Yağlı kağıt üzerinde biraz un serpin. Hamurun üzerine de biraz un serptikten sonra bir yağlı kağıt koyun ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile yaklaşık hamur yarım cm  kalınlık da olacak şekilde yuvarlak olarak açın.

Adım 5: Üzerine incirin büyüklüğüne göre 4’e veya 6’ya böldüğünüz incirleri kenarında üç parmak boşluk kalacak şekilde hamurun ortasına dizin. Üzerine 2-3 toz şeker veya esmer şeker serpiştirin. Kenarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın (eğer hamuru yağlı kağıttan ayırmak zor olursa parmaklarınızı una batırarak daha kolay ayırabilirisiniz)

Adım 6: Yağlı kağıtla birlikte galette yi tepsiye alın. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. İsterseniz üzerine ılındıkdan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This