İncirli Galette Tarifi
Taze incirle yapacağınız nefis Galette…
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
İncirli Galette Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Taze incir ha bitti ha bitecek:) o yüzden hemen sizlerle taze incirle yapabileceğiniz nefis galette tarfi paylaşmak istedim.
İncecik hamuru içinde yumuşamış taze incir ile çayınızın yanında bu lezzete bayılacaksınız.
Sevgiyle kalın…
İncirli Galette

İçindekiler
- 125 gr soğuk tereyağ
- 125 gr toz şeker
- 250 gr un
- 1 kg incir (yaklaşık)
- 1 adet büyük yumurta
- 1 çorba kaşığı soğuk su

Adım Adım Tarif
Adım 1: Unu eleyin, yağ ve şekerle birlikte büyük hazneli blendıra koyun 1 dakika karıştırın. Cam bir kaseye alın top top bir kıvamda olacak üzerine yumurta ve soğuk suyu ekleyin.
Adım 2: Mikserle biraz karıştırdıktan sonra elinizle çok az hamuru bütünleştirin. Fazla hamurla oynamayın. Eğer yumurtanız büyük gelir ve hamur elinize yapışırsa biraz un ekleyebilirsiniz elinize yapışmadığın da un eklemeyi bırakın. Veya yumurta küçük gelir çok sert bir hamur olursa biraz soğuk su ekleyebilirsiniz.
Adım 3: Bir piknik poşetine hamuru koyup en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Adım 4: Yağlı kağıt üzerinde biraz un serpin. Hamurun üzerine de biraz un serptikten sonra bir yağlı kağıt koyun ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile yaklaşık hamur yarım cm kalınlık da olacak şekilde yuvarlak olarak açın.
Adım 5: Üzerine incirin büyüklüğüne göre 4’e veya 6’ya böldüğünüz incirleri kenarında üç parmak boşluk kalacak şekilde hamurun ortasına dizin. Üzerine 2-3 toz şeker veya esmer şeker serpiştirin. Kenarda kalan hamuru incirlerin üzerine kapatın (eğer hamuru yağlı kağıttan ayırmak zor olursa parmaklarınızı una batırarak daha kolay ayırabilirisiniz)
Adım 6: Yağlı kağıtla birlikte galette yi tepsiye alın. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. İsterseniz üzerine ılındıkdan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...
Gül Elmalı Ayva Tatlısı
Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...
Profiterol
Profiterol Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...
0 Yorum