İncir Lokumu

Videolu Tarif

Kahve yanında ikram edeceğiniz enfes bir lezzet.

Kaç Kişilik?

18

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

196

Öğün

Çay Saati

İncir Lokumu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İncir Lokumu tarifi bir süredir yapmayı düşündüğüm bir türlü fırsat bulamadığım bir lezzet.

Nihayet bu nefis lezzeti deneme fırsatı buldum ve tüm aileden tam not aldı.

Ben içine çifte kavrulmuş kakaolu petibör bisküvi kullandım siz sade veya normal kakaolu bisküvi kullanabilirsiniz.

Özellikle kahve ile muhteşem bir lezzet olduğunu söylemek isterim çikolata yerini alacak bu tarifi mutlaka deneyin.

Lütfen videoyu izlerken ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 18-19 adet kuru incir
  • 180 gr sütlü veya bitter çikolata (ben karışık kullandım)
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 200 ml krema

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 353 Kcal

Karbonhidrat :  20.4g

Protein : 3.8 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru inciri ılık su içinde 15-20 dakika bekletip süzün.

Adım 2: Bisküvileri blender dan geçirip toz haline getirin.

Adım 3: Kremayı ocağa alıp kaynama noktasına gelene kadar bekleyin kaynatmayın.

Adım 4: İçerisine çikolataları kırıp karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.

Adım 5: Kremalı çikolatayı bisküvi üzerine boşaltıp iyice karıştırıp elinizle yoğurun.

Adım 6: İncirlerin tepe kısmını kesin parmağınızla içine açıp bütün olarak cevizleri dik dik yerleştirin.

Adım 7: Tüm incirler hazır olunca büyük bir parça bisküvili karışından koparıp elinizin içinde açıp inciri araya koyup bununla inciri kaplayın.

Adım 8: Bisküvili karışım ve incir bitene kadar bu işleme devam edin ve hepsini Hindistan cevizine bulayın.

Adım 9: Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This