İçi Çikolatalı Kurabiye Tarifi

İçindeki çikolata dolgusu ile enfes kurabiye tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

333

Öğün

Çay Saati

Çiçek Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu güzel tarifte Pelin Chef’den.

Çikolata dolgulu bisküvi veya kurabiye seviyorsanız bu sizin tarifiniz demektir.

Ben tarifte biraz değişiklikler yaptım püf noktalarını da tarifi anlatırken sizlerle paylaştım.

Baştan belirtmeliyim yapımı biraz zahmetli ama sonucun sizi mutlu edeceğini düşünüyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN;

  • 100 gr krema
  • 160 gr bitter çikolata
  • 100 gr fındık içi
  • ayrıca üzeri için pudra şekeri

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 333 Kcal

Karbonhidrat : 41 g

Protein : 4.2 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce çikolata sosunu hazırlayın. Kremayı küçük bir tencereye al kaynama noktasına gelir gelmez kaynamadan ocaktan alıp içerisine çikolatayı kırarak koyup karıştırarak erit.

Adım 2: Çikolata eriyip malzeme soğuyunca önceden kavurup iri iri doğradın fındıkları katıp buzdolabına kaldır(orijinal tarifte fındık yok isterseniz koymaya bilirsiniz)

Adım 3: Yağı ve pudra şekerini mikserle iyice karıştır.Yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra elediğiniz un ve kabartma tozunu eklemeye başlayın.

Adım 4: Unun hepsini birden koymayın önce 2 su bardağı un ve kabartma tozu ile elinizle hamuru iyice yoğurun daha sonra kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edin.

Adım 5: İç malzeme çalışmamızı kolaylaştırmak için donması gerekiyor.İç malzeme soğuyana kadar hamuru buzdolabında bekletin.

Adım 6: Hamurun bir kısmını aynı şekilde içi malzemenin de bir kısmını alın. Kalan malzemeyi tekrar buzdolabına kaldırın çalışmamızın daha kolay olması için iki malzemenin soğuk olması ve elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Adım 7: Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alın içini içli köfte yapar gibi oyun iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyup hamurun ağzını kapatın ve hafifçe yuvarlayın.

Adım 8: Hamurun ağız kısmının iyice birbirine yapışması önemli yoksa patlar ve içindeki çikolata akar
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapattığınız kısım alta gelecek şekilde dizin.

Adım 9: Bütün hamuru ve içi bu şekilde bitirdikten sonra 175 derecede önceden ısınan fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun..

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zencefilli Kurabiye Tarifi

Zencefilli Kurabiye Videolu Tarif evinizi saran zencefil ve tarçın kokusu ile lezzetli ve ağzı sıkı kapalı bir kavanozda uzun süre muhafaza edebileceğiniz herkesin beğeneceği nefis bir kurabiye tarifi. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 62 dakika Kalori  Öğün Çay Saati...

Ananaslı Kurabiye Tarifi – Recep Kue Nastar

Ananaslı Kurabiye Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 215 Öğün Çay Saati Ananaslı Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Farklı lezzetler denemeyi seven ben bu sefer Endonezya'dan...

Ceviz Kurabiye Tarifi (videolu)

Ceviz Kurabiye Videolu Tarif Uzun zamandır denemek istediğim ama istediğim kalıbı bulamadığım için deneyemediğim bir tarif ti ceviz kurabiye tarifi. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 210 Öğün Çay Saati Ceviz Kurabiye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ceviz...