İçi Çikolatalı Kurabiye Tarifi

İçindeki çikolata dolgusu ile enfes kurabiye tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

333

Öğün

Çay Saati

İçi Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu güzel tarifte Pelin Chef’den.

Çikolata dolgulu bisküvi veya kurabiye seviyorsanız bu sizin tarifiniz demektir.

Ben tarifte biraz değişiklikler yaptım püf noktalarını da tarifi anlatırken sizlerle paylaştım.

Baştan belirtmeliyim yapımı biraz zahmetli ama sonucun sizi mutlu edeceğini düşünüyorum.

Sevgiyle kalın…

İçi Çikolata Dolgulu Kurabiye Tarifi

tarafından | Eyl 11, 2013 | Kurabiye ve Bisküviler | 0 yorum

İçindekiler

  • 200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN;

  • 100 gr krema
  • 160 gr bitter çikolata
  • 100 gr fındık içi
  • ayrıca üzeri için pudra şekeri

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce çikolata sosunu hazırlayın. Kremayı küçük bir tencereye al kaynama noktasına gelir gelmez kaynamadan ocaktan alıp içerisine çikolatayı kırarak koyup karıştırarak erit.

Adım 2: Çikolata eriyip malzeme soğuyunca önceden kavurup iri iri doğradın fındıkları katıp buzdolabına kaldır (orijinal tarifte fındık yok isterseniz koymaya bilirsiniz)

Adım 3: Yağı ve pudra şekerini mikserle iyice karıştır.Yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra elediğiniz un ve kabartma tozunu eklemeye başlayın.

Adım 4: Unun hepsini birden koymayın önce 2 su bardağı un ve kabartma tozu ile elinizle hamuru iyice yoğurun daha sonra kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edin.

Adım 5: İç malzeme çalışmamızı kolaylaştırmak için donması gerekiyor.İç malzeme soğuyana kadar hamuru buzdolabında bekletin.

Adım 6: Hamurun bir kısmını aynı şekilde içi malzemenin de bir kısmını alın. Kalan malzemeyi tekrar buzdolabına kaldırın çalışmamızın daha kolay olması için iki malzemenin soğuk olması ve elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Adım 7: Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alın içini içli köfte yapar gibi oyun iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyup hamurun ağzını kapatın ve hafifçe yuvarlayın.

Adım 8: Hamurun ağız kısmının iyice birbirine yapışması önemli yoksa patlar ve içindeki çikolata akar
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapattığınız kısım alta gelecek şekilde dizin.

Adım 9: Bütün hamuru ve içi bu şekilde bitirdikten sonra 175 derecede önceden ısınan fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun..

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 333 Kcal
Karbonhidrat : 41 g
Protein : 4.2 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Snickers Kurabiye

Snickers Kurabiye

Snickers Kurabiye (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiSnickers Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çikolatasını çok sevdiğim snickers çikolatanın, yabancı bir sitede kurabiyesini görünce hemen denemeliyim dedim. İçinde bol...

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye (Videolu Tarif)Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti elmalı kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı...

Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi

Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi

Gonca Gül Kurabiyesi (Videolu Tarif)Görüntüsü ve lezzeti herkesi hayran bırakacak...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Önce görüntüsü, sonra lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This