İçi Çikolatalı Kurabiye Tarifi

İçindeki çikolata dolgusu ile enfes kurabiye tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

333

Öğün

Çay Saati

Çiçek Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu güzel tarifte Pelin Chef’den.

Çikolata dolgulu bisküvi veya kurabiye seviyorsanız bu sizin tarifiniz demektir.

Ben tarifte biraz değişiklikler yaptım püf noktalarını da tarifi anlatırken sizlerle paylaştım.

Baştan belirtmeliyim yapımı biraz zahmetli ama sonucun sizi mutlu edeceğini düşünüyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN;

  • 100 gr krema
  • 160 gr bitter çikolata
  • 100 gr fındık içi
  • ayrıca üzeri için pudra şekeri

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 333 Kcal

Karbonhidrat : 41 g

Protein : 4.2 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce çikolata sosunu hazırlayın. Kremayı küçük bir tencereye al kaynama noktasına gelir gelmez kaynamadan ocaktan alıp içerisine çikolatayı kırarak koyup karıştırarak erit.

Adım 2: Çikolata eriyip malzeme soğuyunca önceden kavurup iri iri doğradın fındıkları katıp buzdolabına kaldır(orijinal tarifte fındık yok isterseniz koymaya bilirsiniz)

Adım 3: Yağı ve pudra şekerini mikserle iyice karıştır.Yumurta sarısı ve vanilyayı ekledikten sonra elediğiniz un ve kabartma tozunu eklemeye başlayın.

Adım 4: Unun hepsini birden koymayın önce 2 su bardağı un ve kabartma tozu ile elinizle hamuru iyice yoğurun daha sonra kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklemeye devam edin.

Adım 5: İç malzeme çalışmamızı kolaylaştırmak için donması gerekiyor.İç malzeme soğuyana kadar hamuru buzdolabında bekletin.

Adım 6: Hamurun bir kısmını aynı şekilde içi malzemenin de bir kısmını alın. Kalan malzemeyi tekrar buzdolabına kaldırın çalışmamızın daha kolay olması için iki malzemenin soğuk olması ve elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.

Adım 7: Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alın içini içli köfte yapar gibi oyun iç malzemeden bir tatlı kaşığı koyup hamurun ağzını kapatın ve hafifçe yuvarlayın.

Adım 8: Hamurun ağız kısmının iyice birbirine yapışması önemli yoksa patlar ve içindeki çikolata akar
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapattığınız kısım alta gelecek şekilde dizin.

Adım 9: Bütün hamuru ve içi bu şekilde bitirdikten sonra 175 derecede önceden ısınan fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun..

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Van Stapele Kurabiye Tarifi

Van Stapele Kurabiye Tarifi

Van Stapele Kurabiye Videolu TarifBu sefer Hollanda dan bir lezzet...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 44 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Van Stapele Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bu sefer Hollanda'nın başkenti Amsterdam dan harika bir lezzetle geldim. Van...

Anne Kurabiyesi Tarifi

Anne Kurabiyesi Tarifi

Anne Kurabiyesi Videolu Tarif Annelerin elinden en lezzetlisi... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Anne Kurabiyesi Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Anne elinden en lezzetlisi. Özelikle kocaman kocaman olmasını anne cömertliğine...

Kurabiye Kek Tarifi

Kurabiye Kek Tarifi

Kurabiye Kek TarifiVideolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini sizlerle paylaşmak...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This