Hurmalı Truffe Tarifi

Bayrama iki gün kala misafirlerinizi hurma ile yapıp çikolata olarak ikram edebileceğiniz güzel bir tarif yayınlamak istedim.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

168

Öğün

Çay Saati

Hurmalı Truffe Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bayrama iki gün kala misafirlerinizi hurma ile yapıp çikolata olarak ikram edebileceğiniz güzel bir tarif yayınlamak istedim. Bu vesile hepinizin Ramazan Bayramınızı kutlarım. Önümüzdeki iki gün benim için yoğun geçeceğinden sizlerle bugünden bayramlaşmak istedim:) Rabbim hepimize sağlık ve huzur içerisinde tekrarını nasip eder inşAllah…

Eğer bayramda hangi tatlıyı yapsam diyorsanız buradan şerbetli tatlı tariflerine ulaşabilirsiniz…

Sevgiyle kalın…

Hurmalı Truffe

tarafından | Ağu 5, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 500 gr hurma
  • 200 gr krema
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 150 gr kabuksuz badem
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 çimdik tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kenara alalım.

Adım 2: Kremayı kaynama noktasına getirelim.

Adım 3: Hurmaları blendıra koyup üzerine sıcak kremayı, pudra şekerini, bademleri ve tuzu ekleyip blendırdan geçirelim.

Adım 4: Bu karışım oda sıcaklığına gelince üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırıp 5-6 saat buzdolabında bekletelim.

Adım 5: Karışımı dolaptan alalım ve elimizle toplar yaparak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.

Adım 6: Bu esnada elinize çok yapışır ve eliniz kirlenirse bunu önlemek için elinizi ara sıra çok az ıslatabilirsiniz.

Adım 7: Bu topları tekrar yumuşamış olacağı için bir saat kadar daha buzdolabında bekletelim.

Adım 8: Çikolatayı benmari usulü eritip kenara alalım.

Adım 9: İki çatal yardımı ile topları batırıp yuvarlayıp tekrar çıkarıp yağlı kağıt üzerine serelim (aslında bu işlem için kevgiri andıran çok daha küçük bir alet var pasta malzemesi satan dükkanlardan bulabilirseniz işiniz daha kolay olur)
Bütün hepsini bu şekilde tamamladıktan sonra servis tabağına truffe kağıtlarına koyarak kaldırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 168 Kcal
Karbonhidrat : 14.7 g
Protein : 3.3 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This