Hem Orijinal Hemde En Kolay Yapılışı ile İçli Köfte Tarifi

İki yapılışını tek videoda birleştirdiğim İçli Köfte Tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

İçli Köfte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İçli köfte dış hamurunu hazırlayıp, içinide hazırladıktan sonra ister orijinal şeklini, istersenizde en kolay yapılışı ile şekil vererek pişirebilirsiniz.

Kalabalık değilseniz verdiğim ölçünün yarısını yapmanızı tavsiye ederim.

Hazırladığınız içli köfteyi mutlaka kaynayan suda bir dakika tutup çıkarın yoksa dış hamuru parçalanacak ve içli köfte ziyan olacaktır.

Genellikle pişen içli köfte suyun yüzüne çıkıyor ama bazen çıkmaya biliyor o yüzden ben işimi garantiye alıp süre tutmayı tercih ediyorum ki bu verilen emek boşa gitmesin.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

DIŞI İÇİN GEREKEN MALZEME

  • 1 kg ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 200 gr az yağlı kıyma (orjinal tarifinde var ama biz kullanmıyoruz)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • ılık su
  • 1,5 çorba kaşığı tuz

İÇİ İÇİN GEREKEN MALZEME

  • yarım kilo kıyma
  • 3 adet orta boy minik küpler halinde doğranmış kuru soğan
  • yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım su bardağı ceviz
  • toplam hem için hemde dışı için 250-300 gr tereyağ
  • karabiber
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: İçi için 100 gr kadar tereyağ ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ içinde küp küp doğranmış sonağın kavurun.

Adım 2: Kıymayı ayrı bir tencere içinde kendi yağı ile kavurun.

Adım 3: Kavrulan soğanın için salçayı ekleyin biraz kavrulunca ayrı bir tencerede kavrulan kıymayı ekleyin. Ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip en sonda maydanozu ekledikten sonra karıştırıp soğuması için kenara alın.

Adım 4:  Dışı için bulgur soğan yumurta ve tuz içene yavaş yavaş ılık su konularak yaklaşık 1 saat yoğruluyor. Ben belli bir noktadan sonra mutfak şefi ile yoğuruyorum. İster elde istersenizde makinede yoğurun macun kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyorsunuz. Zaman zaman çok cıvık olmayacak şekilde su gerekirse yoğurma işlemi boyunca ekliyorsunuz. Hamur macun kıvamına gelince unuda ekleyip biraz yoğurup kenara alın.

Adım 5: İçli köftenin içini ve dışını hazırladıktan sonra sıra şekil vermeye geliyor. Burada önemli olan hamurun inceliği çok kalın olursa hem lezzetli olmuyor hemde pişmesi uzun sürüyor. Çok ince olursanada bu sefer pişme esnasında parçalanıyor. 

Adım 6: Şekil verme aşamasını videoyu izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kaynayan tuzlu suda bir dakika pişirdikten sonra delikli kevgir ile alıp üzerine iyice kızdırdığınız tereyağını dökerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut YemeğiVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Etli Nohut Yemeği Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Videolu Tarif Kışın vazgeçilmez yemeklerinden... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye tarifini ister...

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ? Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?...