Hem Orijinal Hemde En Kolay Yapılışı ile İçli Köfte Tarifi

İki yapılışını tek videoda birleştirdiğim İçli Köfte Tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

İçli Köfte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İçli köfte dış hamurunu hazırlayıp, içinide hazırladıktan sonra ister orijinal şeklini, istersenizde en kolay yapılışı ile şekil vererek pişirebilirsiniz.

Kalabalık değilseniz verdiğim ölçünün yarısını yapmanızı tavsiye ederim.

Hazırladığınız içli köfteyi mutlaka kaynayan suda bir dakika tutup çıkarın yoksa dış hamuru parçalanacak ve içli köfte ziyan olacaktır.

Genellikle pişen içli köfte suyun yüzüne çıkıyor ama bazen çıkmaya biliyor o yüzden ben işimi garantiye alıp süre tutmayı tercih ediyorum ki bu verilen emek boşa gitmesin.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

DIŞI İÇİN GEREKEN MALZEME

  • 1 kg ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 200 gr az yağlı kıyma (orjinal tarifinde var ama biz kullanmıyoruz)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • ılık su
  • 1,5 çorba kaşığı tuz

İÇİ İÇİN GEREKEN MALZEME

  • yarım kilo kıyma
  • 3 adet orta boy minik küpler halinde doğranmış kuru soğan
  • yarım demet ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım su bardağı ceviz
  • toplam hem için hemde dışı için 250-300 gr tereyağ
  • karabiber
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: İçi için 100 gr kadar tereyağ ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ içinde küp küp doğranmış sonağın kavurun.

Adım 2: Kıymayı ayrı bir tencere içinde kendi yağı ile kavurun.

Adım 3: Kavrulan soğanın için salçayı ekleyin biraz kavrulunca ayrı bir tencerede kavrulan kıymayı ekleyin. Ceviz, tuz ve karabiberi ekleyip en sonda maydanozu ekledikten sonra karıştırıp soğuması için kenara alın.

Adım 4:  Dışı için bulgur soğan yumurta ve tuz içene yavaş yavaş ılık su konularak yaklaşık 1 saat yoğruluyor. Ben belli bir noktadan sonra mutfak şefi ile yoğuruyorum. İster elde istersenizde makinede yoğurun macun kıvamına gelene kadar bu işleme devam ediyorsunuz. Zaman zaman çok cıvık olmayacak şekilde su gerekirse yoğurma işlemi boyunca ekliyorsunuz. Hamur macun kıvamına gelince unuda ekleyip biraz yoğurup kenara alın.

Adım 5: İçli köftenin içini ve dışını hazırladıktan sonra sıra şekil vermeye geliyor. Burada önemli olan hamurun inceliği çok kalın olursa hem lezzetli olmuyor hemde pişmesi uzun sürüyor. Çok ince olursanada bu sefer pişme esnasında parçalanıyor. 

Adım 6: Şekil verme aşamasını videoyu izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Kaynayan tuzlu suda bir dakika pişirdikten sonra delikli kevgir ile alıp üzerine iyice kızdırdığınız tereyağını dökerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Videolu Tarif Dolma severler için tombik tombik bir lezzet... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Girit Kabağı Dolması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman...

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

Ispanaklı Beşamel Soslu Tepsi Köftesi

Ispanaklı Beşamel Soslu Tepsi Köftesi Videolu Tarif Farklı köfte tarifleri denemek isteyenler için... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 471 Öğün Akşam Yemeği Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte...