Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa sevmeyenler için güzel bir alternatif…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

172

Öğün

Akşam Yemeği

Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Allahım çok şükür iki gündür havalar çok güzel artık bahar gelsin istiyoruz. Bu güzel günler gelirken iyi bir yemek tarifi de vermek şart. Özellikle sebze konusunda tarifler arayanları kırmayalım.

Bu sene aslında normal bir kış yaşadık ama yıllardır sonbahar havasında kış yaşayan bir İstanbul olduğu için bu kış biraz bize zor geldi. Kış sebzelerinden en sevilmeyen sebze herhalde pırasa diye düşünüyorum:)

O kadar faydalı olmasına rağmen maalesef çocuklar tarafından sevilmiyor. Bu tarif çocuklarınıza yedirebilmeniz içinde güzel bir alternatif, pırasanın mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye ettiğim Havuçlu Pırasa Diblesi tarifi…

Sevgiyle kalın…

Havuçlu Pırasa Diblesi Tarifi

Mar 22, 2012 | Yemekler | 0 yorum

Havuçlu Pırasa Diblesi Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • 6 adet ince pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ  veya sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 172 Kcal

Karbonhidrat : 18.1 g

Protein : 2 g

Havuçlu Pırasa Diblesi Nasıl Yapılır?

Adım 1: Pirinci tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp iyice süzün.

Adım 2: Pırasaları ve havuçları yıkayıp temizledikten sonra havuçları kalınlığına göre ikiye böle bilirsin veya ince ise halka halinde ince doğra (pırasadan daha ince olsun ki çabuk pişsin).

Adım 3: Pırasaları da yarım parmak kalınlığında halka halka doğra. Soğanlarımızı da yemeklik doğrayıp bütün sebzeleri bir kap içerisinde harmanla.

Adım 4: Tencerenin altına sebzelerin yarısını koyup üzerine pirincin hepsini koy kalan sebzeyi de pirincin üzerine yay.
İki su bardağı suyun içerisine yağını, tuzunu koyup karıştır ve tencereye dök.

Adım 5: Önce harlı ateşte sonra su kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişir. Pilav piştikten sonra tereyağı kızdırıp üzerine döküp ağzını kapatıp demlenmeye bırak.
Servis esnasında üzerine maydanoz serpip servis edin…
Afiyet olsun….

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak