Güllü Sünger Kek Tarifi

Pamuk gibi yumuşacık kek tarifi…

Kaç Kişilik?

14-16

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Güllü Sünger Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Faklı lezzetleri denemeyi sever misiniz? ben seviyorum:)

Her zaman iyi netice alamasam da bu huyumdan vazgeçemiyorum. Ama merak etmeyin, beğenmediğim hiç bir tarifti sizlerle paylaşmıyorum.

Bu seferde sünger gibi yumuşak, hafif ve gül kokulu bir kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sevgiyle kalın…

Güllü Sünger Kek

tarafından | Haz 17, 2013 | Kekler ve Çörekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 6 yumurta akı
  • yarım çay kaşığı krem tartar
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 silme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı gül reçeli (blenderdan geçir)
  • çay kaşığının ucuyla çok az pembe gıda boyası
  • 3-4 damla rom vanilya esansı

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısı ve 1 su bardağı pudra şekeri karıştırma kabının içine alıp mikserle iyice çırpın ve kenara alın.

Adım 2: Başka bir kasede yumurta akını krem tartar ile iyice çırpın. Pudra şekerinin yarısı yumurta akına eklenip iyice sertleşene kadar karıştırın daha sonra kalan pudra şekeri ve pirinç unu eklenip biraz daha karıştırın.

Adım 3: Yumurta sarılı karışıma süt, sıvı yağ, vanilya, gıda boyası ve reçeli ekleyip karıştırın.

Adım 4: Bu karışımın içerisine ayrı bir kapta elenerek birleştirilmiş un, mısır nişastası, kabartma tozunu ekleyin.

Adım 5: En son olarak bu karışımı yumurta akına spatula ile alttan yukarıya daireler çizerek yumurta akını söndürülmeden üç seferde ekleyin. Önceden yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve bir kaç kez tezgaha vurun içindeki hava kabarcıkları çıksın diye.

Adım 6: Önceden ısıttığınız 170 derecelik 15 dakika sonra 180 derecede 30 dakika pişirin. Süre sonunda kürdan testi yapın. Kürdan temiz çıkarsa kekg fırından çıkarın. Kek soğuduktan sonra  kenarlarından hafifçe oynatıp ters çevirerek servis tabağına alın. Arzu ederseniz soğuduktan sonra pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lor Peynirli Kek

Lor Peynirli Kek

Lor Peynirli Kek Tarifi  Çok hafif bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Lor Peynirli Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Lor peynirli kek tarifini yaptığınız da, lor peynirinin verdiği bir hafiflik olduğunu yerken fark...

Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi

Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi

Şeftalili Alt Üst Kek Videolu TarifYazın favoriniz olacak bir kek tarifi. Şeftalili alt üst kek tarifi.Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeftalili alt üst kek, üzerindeki meyvenin...

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Videolu TarifÇok farklı bir lezzet olan dokusu harika Donut Kek Tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Donut Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Donut Kek Tarifi. Tarifi yaparken ara katına kullandığınız fındık kreması...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This