Güllü Sünger Kek Tarifi

Pamuk gibi yumuşacık kek tarifi…

Kaç Kişilik?

14-16

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Güllü Sünger Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Faklı lezzetleri denemeyi sever misiniz? ben seviyorum:) Her zaman iyi netice alamasam da bu huyumdan vazgeçemiyorum. Ama merak etmeyin, beğenmediğim hiç bir tarifti sizlerle paylaşmıyorum. Kekler ve çörekler arasında bu seferde sünger gibi yumuşak, hafif ve gül kokulu bir kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. İsmi ise Güllü Sünger Kek. Tarifi gerçekten zor değil. İsmi gibi güzel bir lezzeti olacak.

Sevgiyle kalın…

Güllü Sünger Kek Tarifi

tarafından | Haz 17, 2013 | Kekler ve Çörekler | 0 yorum

Güllü Sünger Kek Tarifi İçin Gereken Malzemeler

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 6 yumurta akı
  • yarım çay kaşığı krem tartar
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 silme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı gül reçeli (blenderdan geçir)
  • çay kaşığının ucuyla çok az pembe gıda boyası
  • 3-4 damla rom vanilya esansı

Adım Adım Güllü Sünger Kek Tarifi

Adım 1: Yumurta sarısı ve 1 su bardağı pudra şekeri karıştırma kabının içine alıp mikserle iyice çırpın ve kenara alın.

Adım 2: Başka bir kasede yumurta akını krem tartar ile iyice çırpın. Pudra şekerinin yarısı yumurta akına eklenip iyice sertleşene kadar karıştırın daha sonra kalan pudra şekeri ve pirinç unu eklenip biraz daha karıştırın.

Adım 3: Yumurta sarılı karışıma süt, sıvı yağ, vanilya, gıda boyası ve reçeli ekleyip karıştırın.

Adım 4: Bu karışımın içerisine ayrı bir kapta elenerek birleştirilmiş un, mısır nişastası, kabartma tozunu ekleyin.

Adım 5: En son olarak bu karışımı yumurta akına spatula ile alttan yukarıya daireler çizerek yumurta akını söndürülmeden üç seferde ekleyin. Önceden yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve bir kaç kez tezgaha vurun içindeki hava kabarcıkları çıksın diye.

Adım 6: Önceden ısıttığınız 170 derecelik 15 dakika sonra 180 derecede 30 dakika pişirin. Süre sonunda kürdan testi yapın. Kürdan temiz çıkarsa kekg fırından çıkarın. Kek soğuduktan sonra  kenarlarından hafifçe oynatıp ters çevirerek servis tabağına alın. Arzu ederseniz soğuduktan sonra pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines