Gonca Gül Poğaça

(Videolu Tarif)

Hem şeklini, hem lezzetini çok beğeneceğiniz bir poğaça tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Gonca Gül Poğaça Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bir önceki yazımda sizlerle paylaştığım gonca gül poğaçasının şekline bayılınca, birde tuzlu olarak yapmak istedim.

İster peynirli, ister kıymayı yapabilirsiniz. Hem tatlı, hem de tuzlu olarak biz çok sevdik. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Gonca Gül Poğaça Tarifi

Mar 9, 2021 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 1 adet yumurtanın akı içine sarısı dışına
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • un (ben iki su bardağı kullandım)

İç malzemesi:

  • Peynir
  • Maydanoz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kaseye yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağ, su , şeker ve tuzu karıştırın. Unun bir kısmını içine alın kabartma tozunu koyup üzerine limon suyunu koyduktan sonra önce çırpma teli ile biraz karıştırın. Daha sonra kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.

Adım 2: İstenilen kıvama gelen hamuru biraz elinizle açıp üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını yayıp önce katlayıp daha sonra yoğurun. Bu esnada hamur iyice yumuşayacak, yanınıza biraz un alarak kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. Vaktiniz varsa hamuru biraz dinlendire bilirsiniz.

Adım 3: Hamuru 12-14 eşit bezeye ayırın, yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Bezeler kurumasın diye tepsiyi bir poşet içine koyun. İç malzemesini hazırlayıp yanınıza alın.

Adım 4: Bir beze alın çok az un serperek yuvarlak bir şekilde açtıktan sonra ortadan kendinize doğru bir kesik atın. Bir ucuna iç malzemeyi koyup malzeme üzerine katlayın ve malzeme dışarı taşmasın diye alttan ve yandan bastırıp malzemeyi içine hapsedin. Daha sonra üç tur daha katlayın (videosunu izlemenizi tavsiye ederim) ve hamuru alttan büzerek gonca gül şeklini verin.

Adım 5: Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayarak yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Daha önce ayırmış olduğunuz yumurta sarısı içine bir tatlı kaşığı sıvı yağı koyup karıştırın. Tüm poğaçalara aşağıdan yukarıya doğru fırça ile yumurta sarısını sürüp, üzerine susam serpiştirin.

Adım 6: Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Burada katlama işleminden dolayıp biraz kalın bir poğaça oluyor, içinin iyi pişmesi için güzelce kızarmasına dikkat edin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.