Gonca Gül Poğaça
(Videolu Tarif)
Hem şeklini, hem lezzetini çok beğeneceğiniz bir poğaça tarifi…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Gonca Gül Poğaça Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bir önceki yazımda sizlerle paylaştığım gonca gül poğaçasının şekline bayılınca, birde tuzlu olarak yapmak istedim.
İster peynirli, ister kıymayı yapabilirsiniz. Hem tatlı, hem de tuzlu olarak biz çok sevdik. Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Gonca Gül Poğaça Tarifi

- yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 1 adet yumurtanın akı içine sarısı dışına
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- un (ben iki su bardağı kullandım)
İç malzemesi:
- Peynir
- Maydanoz
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kaseye yumurta akını, yoğurdu, sıvı yağ, su , şeker ve tuzu karıştırın. Unun bir kısmını içine alın kabartma tozunu koyup üzerine limon suyunu koyduktan sonra önce çırpma teli ile biraz karıştırın. Daha sonra kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.
Adım 2: İstenilen kıvama gelen hamuru biraz elinizle açıp üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını yayıp önce katlayıp daha sonra yoğurun. Bu esnada hamur iyice yumuşayacak, yanınıza biraz un alarak kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. Vaktiniz varsa hamuru biraz dinlendire bilirsiniz.
Adım 3: Hamuru 12-14 eşit bezeye ayırın, yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Bezeler kurumasın diye tepsiyi bir poşet içine koyun. İç malzemesini hazırlayıp yanınıza alın.
Adım 4: Bir beze alın çok az un serperek yuvarlak bir şekilde açtıktan sonra ortadan kendinize doğru bir kesik atın. Bir ucuna iç malzemeyi koyup malzeme üzerine katlayın ve malzeme dışarı taşmasın diye alttan ve yandan bastırıp malzemeyi içine hapsedin. Daha sonra üç tur daha katlayın (videosunu izlemenizi tavsiye ederim) ve hamuru alttan büzerek gonca gül şeklini verin.
Adım 5: Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayarak yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizin. Daha önce ayırmış olduğunuz yumurta sarısı içine bir tatlı kaşığı sıvı yağı koyup karıştırın. Tüm poğaçalara aşağıdan yukarıya doğru fırça ile yumurta sarısını sürüp, üzerine susam serpiştirin.
Adım 6: Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Burada katlama işleminden dolayıp biraz kalın bir poğaça oluyor, içinin iyi pişmesi için güzelce kızarmasına dikkat edin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinli Rulo Poğaça
Zeytinli Rulo Poğaça (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak...
Tavada Ekmek Tarifi
Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...
Pancake
Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...
0 Yorum