Girit Kabağı Dolması

Videolu Tarif

Dolma severler için tombik tombik bir lezzet…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Girit Kabağı Dolması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman gördüğümüz kabaklardan farklı Girit kabağı.

Dolmasını yaparken içine isterseniz pirinç isterseniz bulgur kullanabilirsiniz. Hatta bazen ben yarı yarıya pirinç ve bulgur kullanıyorum.

Girit kabağı dolması mevsimi bitmeden yapıp yenilmesi gereken bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet girit kabağı
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç (pirinç yerine pilavlık bulgurda kullanabilirsiniz)
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1:  Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu da ince ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup onuda küp küp doğrayın.

Adım 2: Kıyma ile birlikte hepsini bir kase içine alın. Ve üzerine baharatları, tuzu, pirinci, salçayı ve yarım çay bardağı suyu koyup yoğurun.

Adım 3: Kabakların tepe kısmını yanlamasına kesin ve içini kabak oyucu veya küçük bir kaşık ile oyun. Her kabağın içini parmağınızı batırdığınız tuz ile ovun.

Adım 4: Hazırlamış olduğunuz iç malzeme ile kabakların içini doldurup kestiğiniz tepe kısmını kapatarak tencereye dizin.

Adım 5: Kabakların bir kaç yerine kürdan batırın. Üzeri için 1 su bardağı su içine 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, yarım çay bardağı zeytinyağ koyup karıştırın ve bunu kapakların üzerine dökün.

Adım 6: Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar pişene kadar pişirme işlemine devam edin. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Videolu Tarif Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patlıcanlı Patatesli Köfte tarifi köfte...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This