Girit Kabağı Dolması

Videolu Tarif

Dolma severler için tombik tombik bir lezzet…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Girit Kabağı Dolması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman gördüğümüz kabaklardan farklı Girit kabağı.

Dolmasını yaparken içine isterseniz pirinç isterseniz bulgur kullanabilirsiniz. Hatta bazen ben yarı yarıya pirinç ve bulgur kullanıyorum.

Girit kabağı dolması mevsimi bitmeden yapıp yenilmesi gereken bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet girit kabağı
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç (pirinç yerine pilavlık bulgurda kullanabilirsiniz)
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • tuz
  • yarım çay bardağı zeytinyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1:  Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu da ince ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup onuda küp küp doğrayın.

Adım 2: Kıyma ile birlikte hepsini bir kase içine alın. Ve üzerine baharatları, tuzu, pirinci, salçayı ve yarım çay bardağı suyu koyup yoğurun.

Adım 3: Kabakların tepe kısmını yanlamasına kesin ve içini kabak oyucu veya küçük bir kaşık ile oyun. Her kabağın içini parmağınızı batırdığınız tuz ile ovun.

Adım 4: Hazırlamış olduğunuz iç malzeme ile kabakların içini doldurup kestiğiniz tepe kısmını kapatarak tencereye dizin.

Adım 5: Kabakların bir kaç yerine kürdan batırın. Üzeri için 1 su bardağı su içine 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, yarım çay bardağı zeytinyağ koyup karıştırın ve bunu kapakların üzerine dökün.

Adım 6: Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar pişene kadar pişirme işlemine devam edin. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This