Evde Pide Tarifi
Videolu Tarif
Fırından alınmış gibi lezzetli fırın pidesi tarifi…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
70 dakika
Kalori
Öğün
Yemek Saati
Gerçek Pide Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ramazan geldiği zaman ilk akla gelen pide, hurma ve güllaçtır benim için.
Evde yapılan her lezzet tabi keyifli ama pide kuyruğuna girip iftara sayılı dakikalar kala pide almak bambaşka bir keyiftir.
Pide kuyruğuna giremediğimiz şu günlerde bende fırından aldığımız lezzette nasıl pide yaparım diye araştırıp hem yaptım hemde sizler için videosunu çektim sizde afiyetle yapıp yiyin diye.
Fırından aldığınız fırıncıların deyimi ile şifa soslu ve yumurtalı pide nasıl yapılır videoda ayrıntılı olarak bulacaksınız.
Sevgiyle kalın…
Gerçek Pide Tarifi

2 adet pide için
- 500 gr un (250 ml su bardağı ile 3 su bardağı + 1 çay bardağı )
- 375 ml soğuk su (buz gibi olmayacak soğuk olması yeterli)
- 10 gr yaş maya
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
Şifa sosu için;
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı oda sıcaklığında su
- yarım çay bardağı sıcak su
Yumurtalı pide üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı susam ve çörek otu
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kase içerisine unu alıp ortasını açtıktan sonra suyu koyup önce tahta bir kaşık ve sağlam bir spatula ile malzemeleri karıştırıp daha sonra tezgaha alın.
Adım 2: Ele çok yapışan bir hamur o yüzden endişe etmeyin ve videoda görüldüğü gibi hamuru iyice vurarak ve katlayarak yoğurun. 10-15 dakika sonra tuzunu koyup bir kaç dakika aynı şekilde yoğurup en son olarak mayayı ilave edip maya tamamen hamur ile birleşince hamurun dinleneceği kaseye biraz un serpip hamuru içine alın üzerine biraz un serpin üzerine kapatarak bir sofra bezine sardıktan sonra bir saat mayalanması için bekletin.
Adım 3: Hamur dinlenirken şifa sosunu hazırlayın. Unu kaseye alın üzerine önce oda sıcaklığındaki suyu alıp iyice karıştırın sonra sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın.
Adım 4: Hamur mayalanınca tezgaha un serpin ve hamuru üzerine alın. Ara ara elinizi una batırarak hamuru maya kokusu çıkması için yoğurun ve daha sonra ikiye bölün.
Adım 5: Bezeleri yine elinizi hafif una batırarak yuvarlayıp üzerine streç filim kapatın ve 30 dakika dinlendirin. 30 dakika sonunda birinci pide için tepsiye kepek serpin yoksa un serpe bilirsiniz. Birinci hamuru ortasına koyup elinizi şifa sosuna batıra batıra hamuru açın en son tırnaklarınızla pideye şeklini verin (vidoda ayrıntılı olarak göreceksiniz) Susma ve çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 230 derecelik fırında ister iyice kızarana kadar pişirin.
Adım 6: Birinci pidenin çıkmasına yakın ikinci pideyi hazırlamaya başlayın. Aynı şekilde tepsiye yulaf serpin hamuru üzerine alın bu sefer hamuru biraz elinizle açtıktan sonra yumurta sarısını koyup hem yumurta sarısını yayın hemde bastırarak hamuru açın. Tırnaklarınızla pide şeklini verin susam ve çörek otu serptikten sonra yumurtalı olanı 200 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
TARİF VİDEOSU
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinli Rulo Poğaça
Zeytinli Rulo Poğaça (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak...
Tavada Ekmek Tarifi
Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...
Pancake
Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...
0 Yorum