Fırında Jambonlu Patates

Fırında Jambonlu Patates hem çay saatiniz için hem de ailece yapılan pazar kahvaltı sofraları için güzel bir tarif.

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Fırında Jambonlu Patates Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Fırında Jambonlu Patates hem çay saatiniz için hem de ailece yapılan pazar kahvaltılık sofraları için güzel bir tarif. Bu tarifi hazırlarken Fırında Jambonlu Patates için gereken malzemeler ve bu tarifin yapımı için her detayı verdim.

İçerisindeki jambon yerine salam kullanabilir veya sırf peynirli yapabilirsiniz.

Evde kalan tüm peynirleri değerlendirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Sevgiyle kalın…

 

Fırında Jambonlu Patates Tarifi

Kas 22, 2012 | Kahvaltılık, Tuzlular | 0 yorum

Fırında Jambonlu Patates Malzemeleri

  • 4 adet büyük yumurta
  • 200 ml krema
  • yarım çay bardağı süt
  • 150 gr dana jambon
  • 150 gr kaşar rendesi veya bir kaç çeşit peynir karışımı
  • 9-10 adet orta boy patates
  • 1 silme çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber (isteğe bağlı)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Fırında Jambonlu Patates Yapılışı

Adım 1: Patatesleri yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz koyup haşlıyoruz. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup yarım cm kalınlığında dilimleyin.

Adım 2: 24-26 cm lik kelepçeli kalıbın içerisine yağlı kağıt koyup kenarları da kaplayacak şekilde çukurlaştırın.

Adım 3: Üzerine sıvı malzeme dökeceğimiz için bazı kelepçeli kalıplarda akıtma olabilir bunu engellemek için yağlı kağıt seriyoruz.

Adım 4: Yumurtaları bir kasede iyice çırpalım. Üzerine krema, tuz, taze çekilmiş karabiber, muskat rendesini ekleyip karıştıralım.

Adım 5: Kalıbın dibine bir sıra patates yerleştirip biraz kremalı harçtan dökelim. Üzerine jambon, kaşar peynir rendesi ve biraz kremalı harç dökelim.Tekrar patates üzerine kremalı harç dökün. Jambon, kaşar rendesi ve yine sos. En son bir sıra patates kaşar rendesi ve kalan sosu dökün.

Adım 6: Kelepçeli kalıbı yine akarsa eğer diye bir tepsinin içine oturtarak fırına verelim. 200 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip fırından çıkaralım. Ilınınca kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle