Fırında Beşamel Soslu Tavuk

İçinde mantarı, biberi üzerinde beşamel sosu ve en üstünde kaşar peyniri ile…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

517

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Tarif: Sibel Yalçın

Fırında Beşamel Soslu Tavuk yemeği misafir sofralarınız için çok lezzetli bir tarif.

İçinde tavuk, mantar, biber üzerine dökülen beşamel sos, onun üstünü kaplayan kaşar peyniri ile enfes bir lezzet…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kg tavuk göğüs eti
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 12 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 400 gr mantar
  • tuz, karabiber, kırmızı biber

Beşamel Sos İçin;

  • 50 gr tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 dolu çorba kaşığı un
  • karabiber, tuz

Üzeri için;

  • 100-150 gr kaşar peynir rendesi

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 517 Kcal

Karbonhidrat : 12 g

Protein : 35.9 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuk göğüs etini küp küp doğrayın. Yağın 8 çorba kaşığını tavaya alıp biraz kızdırdıktan sonra göğüs etlerini içinde iyice kavurun.

Adım 2: Başka bir tavada 4 çorba kaşığı zeytinyağ da çekirdekleri çıkarılmış iri iri doğranmış sivri biber ve kırmızı biberi soteleyin.

Adım 3: Mantarların kabuklarını soyup iri iri doğradıktan sonra biberlere ilave edip harlı ateşte mantarları da kavurun.

Adım 4: Kavrulan tavuk üzerine kavrulan sebzeleri ekleyip tuz, karabiber, kırmızı biberi ilave edip 3-4 dakika karıştırıp pişirin.

Adım 5: Beşamel sos için tencerede tereyağı eritip unu içinde iyice kavurun. Sütü devamlı karıştırarak ekleyin. Kaynamaya başladığında biraz tuz, biraz karabiber ekleyip karıştırın ve kenara alın.

Adım 6: Mantarlı tavuğu bir fırın kabına alıp üzerine beşamel sosu yayın. En üstünü kaşar peyniri rendesi ile kaplayıp fırında 15-20 dakika peynir eriyip kızarana kadar tutun. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut YemeğiVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Etli Nohut Yemeği Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru...

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasulye Videolu Tarif Kışın vazgeçilmez yemeklerinden... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye tarifini ister...

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ? Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?...