Fırında Beşamel Soslu Pırasa

(Videolu Tarif)

 

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Fırında Beşamel Soslu Pırasa

Tarif: Sibel Yalçın

İddia ediyorum pırasa ile yapabileceğiniz en lezzetli yemek tarifi.

Üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri ile fırında pırasa yemeği benim favorim olan pırasalı tariflerden. Umuyorum sizlerde çok beğeneceksiniz.

Sevgiyle kalın…

Fırında Beşamel Soslu Pırasa

Şub 24, 2022 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  •  1 kilo pırasa
  • 250-300 gr havuç
  • 1 küçük kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ (45 ml)
  • 1 çay bardağı su
  • karabiber
  • tuz

Beşamel sos için;

  • 1 çay bardağı un
  • 50 gr tereyağı
  • yarım litre süt
  • tuz
  • karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
  • Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce sebzeleri hazırlayarak başlayın. Kuru soğanı yemeklik küp küp doğrayın, pırasanın dış kabuğunu soyduktan sonra çok ince bir şekilde dilimleyin (eğer pırasa kalınsa kalınlığına göre ikiye veya dörde bölerek dilimleyin) yıkayıp kevgire alarak süzülmesini bekleyin. Havucun kabuğunu soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin.

Adım 2: Yağı tencereye koyup ısınınca önce soğanı koyup kavurun. Sonra iyice süzülmüş olan pırasayı ekleyip kavurun. En son havucu ekledikten sonra bir iki dakika daha tüm sebzeleri kavurup suyu koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

Adım 3: Sebze pişerken beşamel sosu hazırlayın. Yağı eritip unu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra devamlı karıştırarak oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ilave edin. Karıştırma işlemini bırakmayın. Bir süre sünra kaynamaya başlayacak bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Adım 4: Pırasayı küçük dikdörtgen bir tepsiye alıp tepsiye eşit bir şekilde yayın. Üzerine beşamel sosu yine pırasa gibi eşit bir şekilde yayın. Önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında biraz üzeri kızarana kadar pişirin.

Adım 5: Fırından çıkarıp rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini yayıp tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızardıktan sonra fırından çıkarın. Bir kaç dakika bekledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This