Fellah Köftesi

Videolu Tarif

Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi…

Kaç Kişilik?

4-6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Akşam Yemeği

Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan Fellah köftesi tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Belki her yörede farklı yapılışları olabilir, ama ben bu şekilde öğrendim ve bu haliyle çok lezzetli bir köfte tarifi. Bulgur mucizesi diyeceğimiz bu lezzeti yemeği afiyetle yemeniz dileğiyle.

Sevgiyle kalın…

Fellah Köftesi Tarifi

Ara 18, 2020 | Yemekler | 0 yorum

Fellah Köftesi İçindekiler

  • 2 su b. ince bulgur
  • 1 su b. irmik
  • sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;

  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek k. biber salçası
  • 1 yemek k. domates salçası
  • 1 su bardağı mutfak robotundan geçirilmiş domates
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay b. zeytinyağı
  • yarım çay k. karabiber
  • 1 tatlık. tuz
  • (domates mevsiminde değilseniz veya evde domates yoksa, domates salçasını 2 yemek kaşığı olarak kullanıp yarım su bardağı su ekleyin)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bulguru bir kase içine alıp üzerine yarım parmak geçecek kadar su koyduktan sonra kapak kapatın ve bulgurlar şişene kadar demlenmeye bırakın.
Adım 2: Soğanı rendeleyin ve bir kevgire alarak iyice suyunun süzülmesini sağlayın. Bulgur demlenince irmik, baharatlar, tuz  ekleyip karıştırmaya başlayın. Baharatları kendi damak tadınıza göre daha fazla veya az kullanabilirsiniz. Rendelediğiniz soğan, salça, yumurta ve unu ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırıp elinizle yoğurun.
Adım 3: Yoğurma işlemi sonunda yanınıza bir kase su alın. Elinizle hamurda fındıktan biraz daha büyük toplar koyarın, yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırın. Bu şekilde arada elinizi suya batırarak tüm hamuru bitirin. Hazırladığınız köfteleri bir sıra halinde tepsiye dizin.
Adım 4: Köfteler hazır olunca sosu için tava içine önce yağı koyun biraz kızdırın. Sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Salçaları da ilave edin ve iyice salçaları kavurun. Salçalar kavrulunca tuz ve karabiberi ilave edip en son olarak blendırdan geçirilmiş domatesi ilave edin. Birazda domates pişene kadar ocakta tutup ocağı kapatın.
Adım 5: Büyük bir tencereye su koyup kaynatın ve tuz ilave edin. Hazırladığım köfteleri bu su içinde iki kerede pişirdim. Pişen köfteler yüzeye çıkmaya başlıyor kevgir kaşıkla köfteleri alın ve sosun için koyun. Köfteleri koydukça sosun içinde mutlaka kurumasın köfteler diye karıştırın.
Adım 6: İkinci etap köfteyi de pişirip sosun içine alınca hepsini karıştırıp ocağı tekrar açın ve orta ateşte 3-4 dakika pişirin. En son ince ince kıydığınız maydanozu ekleyip karıştırıp sıcakken servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak