Ev Yapımı Dondurma

Videolu Tarif

Evde ister dondurma makinesi ile isterseniz makine olmadan dondurma yapmak çok kolay…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çok uzun zaman önce aldığım dondurma makinemi nihayet kullanmak kısmet oldu.

Bu vesile ile bende ister makine ile isterseniz makinesiz olarak nasıl evde dondurma tarifi yapacağınızı anlatmak istedim.

evde kendi yaptığınız sağlıklı dondurma ile çocukları ve kendinizi şımartın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 litre tam yağlı günlük pastörize süt
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı salep

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencere içine süt, krema, salep ve şekeri koyup devamlı karıştırarak süt koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.

Adım 2: Karıştırma esnasında bir ara salep dağılsın diye blendırdan geçirdim ve koyulaşınca (yaklaşık 40-45 dakikada koyulaştı) ocaktan alıp çabuk soğuması için cam bir kap içine boşaltın. Ara sıra karıştırarak daha çabuk soğumasını sağlarsınız. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve 6-7 saat buzdolabında bekletin.

Adım 3: Dondurma makinesinin haznesini 24 saat öncesinden mutlaka difrize koymuş olun.

Adım 4: Hazırladığınız karışım 6-7 saat sonra buzdolabından çıkarın ve dondurma makinenizi kurup çalıştırmaya başlayın. Mutlaka çalıştırmaya başladıktan sonra karışımı içine dökün. Makine kendi kendine süre sonunda duruyor sonrasında karışımı difrize kaldırmak için bir kase içine alıp servis anına kadar difrize kaldırın.

Adım 5: Eğer makineniz yoksa o zaman süre sonunda karışımı buzdolabından çıkarın karıştırın ve difrize kaldırın. Her saat başı karışımı çıkarın tahta sağlam bir kaşık ile  karıştırıp tekrar buzdolabına kaldırın. Bu işlemi 4-5 kez yaptıktan sonra (bu işlem kristalleşmeyi buzlanmayı önleyecek) dondur hazır olacak. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Klasik helvalardan farklı...

Portakal Soslu Pasta Tarifi (videolu tarif)

Portakal Soslu Pasta Tarifi (videolu tarif)

Portakal Soslu Pasta (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 15-18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Portakal Soslu Pasta Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumuşacık pamuk gibi keki, üzerinde nefis kreması ve son dokunuş efsane portakal sosu. Tadına doyulmaz bir...

İftar Saatinde İdeal Bir Başlangıç: Ramazan Çorba Önerileri

İftar Saatinde İdeal Bir Başlangıç: Ramazan Çorba Önerileri

İftar Saatinde İdeal Bir Başlangıç: Ramazan Çorba Önerileri  Ramazan ayı yaklaştıkça iftar için en önemli düşüncelerden birisi çorba tarifi bulmak diye düşünüyoruz. Çünkü çorba uzun süre açlıktan sonra hem mideyi rahatlatır hem de diğer yemeklerden çok fazla...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This