Ev Yapımı Dondurma
Videolu Tarif
Evde ister dondurma makinesi ile isterseniz makine olmadan dondurma yapmak çok kolay…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Ev Yapımı Dondurma Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çok uzun zaman önce aldığım dondurma makinemi nihayet kullanmak kısmet oldu.
Bu vesile ile bende ister makine ile isterseniz makinesiz olarak nasıl evde dondurma tarifi yapacağınızı anlatmak istedim.
evde kendi yaptığınız sağlıklı dondurma ile çocukları ve kendinizi şımartın.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 1 litre tam yağlı günlük pastörize süt
- 400 ml krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı salep
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tencere içine süt, krema, salep ve şekeri koyup devamlı karıştırarak süt koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.
Adım 2: Karıştırma esnasında bir ara salep dağılsın diye blendırdan geçirdim ve koyulaşınca (yaklaşık 40-45 dakikada koyulaştı) ocaktan alıp çabuk soğuması için cam bir kap içine boşaltın. Ara sıra karıştırarak daha çabuk soğumasını sağlarsınız. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve 6-7 saat buzdolabında bekletin.
Adım 3: Dondurma makinesinin haznesini 24 saat öncesinden mutlaka difrize koymuş olun.
Adım 4: Hazırladığınız karışım 6-7 saat sonra buzdolabından çıkarın ve dondurma makinenizi kurup çalıştırmaya başlayın. Mutlaka çalıştırmaya başladıktan sonra karışımı içine dökün. Makine kendi kendine süre sonunda duruyor sonrasında karışımı difrize kaldırmak için bir kase içine alıp servis anına kadar difrize kaldırın.
Adım 5: Eğer makineniz yoksa o zaman süre sonunda karışımı buzdolabından çıkarın karıştırın ve difrize kaldırın. Her saat başı karışımı çıkarın tahta sağlam bir kaşık ile karıştırıp tekrar buzdolabına kaldırın. Bu işlemi 4-5 kez yaptıktan sonra (bu işlem kristalleşmeyi buzlanmayı önleyecek) dondur hazır olacak. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi, çok hafif bir salata tarifi. Özellikle üzerine hazırlanan çıtır yufkayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
0 Yorum