Ev Yapımı Dondurma

Videolu Tarif

Evde ister dondurma makinesi ile isterseniz makine olmadan dondurma yapmak çok kolay…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çok uzun zaman önce aldığım dondurma makinemi nihayet kullanmak kısmet oldu.

Bu vesile ile bende ister makine ile isterseniz makinesiz olarak nasıl evde dondurma tarifi yapacağınızı anlatmak istedim.

evde kendi yaptığınız sağlıklı dondurma ile çocukları ve kendinizi şımartın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 litre tam yağlı günlük pastörize süt
  • 400 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı salep

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencere içine süt, krema, salep ve şekeri koyup devamlı karıştırarak süt koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.

Adım 2: Karıştırma esnasında bir ara salep dağılsın diye blendırdan geçirdim ve koyulaşınca ocaktan alıp bir kap içine koyun iyice soğuyunca bu karışımı 6-7 saat buzdolabında bekletin.

Adım 3: Dondurma makinesinin haznesini 24 saat öncesinden mutlaka difrize koymuş olun.

Adım 4: Hazırladığınız karışım 6-7 saat sonra buzdolabından çıkarın ve dondurma makinenizi kurup çalıştırmaya başlayın. Mutlaka çalıştırmaya başladıktan sonra karışımı içine dökün. Makine kendi kendine süre sonunda duruyor sonrasında karışımı difrize kaldırmak için bir kase içine alıp servis anına kadar difrize kaldırın.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Eğer makineniz yoksa o zaman süre sonunda karışımı buzdolabından çıkarın karıştırın ve difrize kaldırın. Her saat başı karışımı çıkarın tahta bir kaşıkla karıştırıp tekrara buzdolabına kaldırın. Bu işlemi 4-5 kez yaptıktan sonra dondurmanız hazır olacak. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları

Fıstık Ezmeli Çikolata Topları Videolu Tarif Kahvenizin yanını eşlik edecek enfes ev yapımı çikolata... Kaç Kişilik?32 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Çikolata Topları   Tarif: Sibel YalçınKendi ellerinizle hazırladığınız...

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali   Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This