Lahmacun Tarifi

(Videolu Tarif)

Evde lahmacun yapmak çok kolay…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

LahmacunTarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Evde lahmacun yapmak hiç zor değil.

Bir zamanlar zaten iç malzemesini kendimiz hazırlayıp fırına yollardık. Biraz araştırınca gördümki hamuru hazırlamak çok basit. Tek püf noktası hamur çok iyi yoğurmak.

Tabi evlerde taş fırın yok o yüzden ben denemelerim sonucu fırın yerine tencere veya tavada pişirmenin çok daha iyi sonuç verdiğini gördüm. Videosunu izleyer çok daha basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Nis 18, 2021 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 300-350 gr kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı biber solçası
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 adet orta boy domates
  • karabiber (yarım tatlı kaşığı)
  • Pul biber (1 tatlı kaşığı)
  • yarım demet maydanoz
  • tuz

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su oda sıcaklığında su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (yaklaşık)

Bardak ölçüsü 250 ml

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Unun bir kısmını ve tuzu kase içine alıp hepsini karıştırın. Üzerine suyu ekleyip önce bu malzemelir bir karıştırın daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun çok iyi yoğurlması önemli.

Adım 2: Hazır olan hamurun üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu esnada iç malzemesini hazırlayın.

Adım 3: Biberlerin sap kısımı ve çekirdek kısmını temizleyin. Domatesleri kabuklarıyla birlikte kullanacağız. Bütün sebzeleri blendırdan geçireceğiz. Soğanı blendırdan geçirdikten sonra ince telli bir kevgire alıp suyun altına tutun. Daha sonra iyice sıkarak kenara alın. Tüm malzemeleri bledırdan geçerip kenara alın.

Adım 4: Blendırdan geçirdiğiniz sebzelerin hepsini bir kase içine alıp üzerine kıyma, salça ve baharatları ilave edip yaklaşık yarım kahve fincanı su ile hepsini karıştırın.

Adım 5: Dinlenen hamuru tekrar yoğurun. Küçkü mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp bezelerin üstünü örtün. Bezeleri hafif un serperek merdane yardımı ile açın. Burada pişireceğiniz tencere veya tava büyüklüğünde bezeleri açmanız gerekiyor. Açılan beze üzerine ince bir tabaka halinde iç malzemeden yayın.

Adım 6: İç malzemeyi koyduktan sonra direk tavaya veya tencereye alarak pişirmeye başlayın. İç malzemeyi koyduktan sonra bekletmemek gerekiyor. İç malzeme hamurun yumuşamasına sebep olduğu için tezgahtan almanız çok zor olacaktır. Bu sebeple iç malzemeyi koyar koymaz tavaya alarak pişirmeye başlayın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Adım 8: Lahmacunu yanında limon, maydanoz, göbek salata, domates ile sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çıtır Kolay Tavuk Kızartması

Çıtır Kolay Tavuk Kızartması

Tavuk Kızartması (Videolu Tarif)Çıtır çıtır kısa sürede hazırlayacağınız akşam yemeği tarifi...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiÇıtır Tavuk Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa bir sürede akşam yemeği hazırlamak çok kolay....

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This