Kumpir

Videolu Tarif

En lezzetlisi evde yapılan…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kumpir Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kumpir yapmak için bütün ev halkının evde olduğu günü tercih ediyorum.

Patates soğuyunca, tekrar ısıtsanız da fırından ilk çıktığı gibi lezzetli olmuyor. Aynı zamanda kolayda ezilmiyor. O yüzden ben genelde herkesin evde olduğu pazar günü yapıp işi şansa bırakmıyorum:)

Ailenizle birlikte paylaşacağınız güzel bir pazar günü için, hep birlikte hazırlayacağınız güzel bir lezzet. 

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet kumpir lik büyük patates
  • 350-400 gr mayonez
  • 250-300 gr kornişon turşu
  • 250 gr içi biberli yeşil zeytin
  • 100-150 gr kadar salam (isteğe bağlı)
  • 100 gr haşlanmış mantar (isteğe bağlı)
  • Ketçap
  • 1 kutu konserve bezelye. Mevsiminde bezelyeyi kendiniz haşlayıp kullanabilirsiniz.
  • 3 adet havuç (küp küp doğrayıp haşlayın)
  • 200 gr haşlanmış mantar
  • 1 kutu konserve mısır
  • 250 gr kaşar peynir rendesi
  • 100-150 gr tereyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patatesleri iyice yıkadıktan sonra fırın tepsisine dizip önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık 1,5-2 saat pişirin. Fırından çıkarmadan önce patatesin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edebilirsiniz.

Adım 2: Patateslerin pişmesine yarım saat kala, mayonezin hepsini kaseye boşaltın. İçerisine doğradığınız kornişon turşu, yeşil zeytin, havuç, bezelye ve mantarı koyup karıştırın.

Adım 3: Pişen patatesleri fırından alıp servis tabaklarına koyduktan sonra  ortadan keselim. Yalnız tamamen ortadan iki yapmayalım.

Adım 4: Ben patatesleri fırın eldiveniyle tutup, iki yandan biraz sıkıyorum. Sonra içerisine kaşar rendesi ve tereyağ koyup, tatlı kaşığıyla patatese bunları yediriyorum.

Adım 5: Üzerine hazırladığınız mayonezli içten istediğim miktarda koyup yine istediğim miktarda ketçap sıkıp servis yapıyorum. Arzu ederseniz bütün malzemeleri masaya koyup ev halkıyla birliktede bu işlemleri yapabilirsiniz:) Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Tavuklu Siron Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Siron yöresel lezzetlerimizden bir tarif. Orjinal siron yapılırken tabi...

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı  Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Balığı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çıtır çıtır bir patlıcan kızartması tarifi. Patlıcan balığı çok lezzetli...

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebap Tarifi Videolu Tarif Restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap tarifi. Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Kebap Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Evde restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap yapıp...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This