Kumpir

Videolu Tarif

En lezzetlisi evde yapılan…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kumpir Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kumpir yapmak için bütün ev halkının evde olduğu günü tercih ediyorum.

Patates soğuyunca, tekrar ısıtsanız da fırından ilk çıktığı gibi lezzetli olmuyor. Aynı zamanda kolayda ezilmiyor. O yüzden ben genelde herkesin evde olduğu pazar günü yapıp işi şansa bırakmıyorum:)

Ailenizle birlikte paylaşacağınız güzel bir pazar günü için, hep birlikte hazırlayacağınız güzel bir lezzet. 

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet kumpir lik büyük patates
  • 350-400 gr mayonez
  • 250-300 gr kornişon turşu
  • 250 gr içi biberli yeşil zeytin
  • 100-150 gr kadar salam (isteğe bağlı)
  • 100 gr haşlanmış mantar (isteğe bağlı)
  • Ketçap
  • 1 kutu konserve bezelye. Mevsiminde bezelyeyi kendiniz haşlayıp kullanabilirsiniz.
  • 3 adet havuç (küp küp doğrayıp haşlayın)
  • 200 gr haşlanmış mantar
  • 1 kutu konserve mısır
  • 250 gr kaşar peynir rendesi
  • 100-150 gr tereyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patatesleri iyice yıkadıktan sonra fırın tepsisine dizip önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık 1,5-2 saat pişirin. Fırından çıkarmadan önce patatesin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edebilirsiniz.

Adım 2: Patateslerin pişmesine yarım saat kala, mayonezin hepsini kaseye boşaltın. İçerisine doğradığınız kornişon turşu, yeşil zeytin, havuç, bezelye ve mantarı koyup karıştırın.

Adım 3: Pişen patatesleri fırından alıp servis tabaklarına koyduktan sonra  ortadan keselim. Yalnız tamamen ortadan iki yapmayalım.

Adım 4: Ben patatesleri fırın eldiveniyle tutup, iki yandan biraz sıkıyorum. Sonra içerisine kaşar rendesi ve tereyağ koyup, tatlı kaşığıyla patatese bunları yediriyorum.

Adım 5: Üzerine hazırladığınız mayonezli içten istediğim miktarda koyup yine istediğim miktarda ketçap sıkıp servis yapıyorum. Arzu ederseniz bütün malzemeleri masaya koyup ev halkıyla birliktede bu işlemleri yapabilirsiniz:) Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Videolu Tarif Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patlıcanlı Patatesli Köfte tarifi köfte...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This