Etli Pazı Sarma Tarifi
Etli Pazı Sarması. Sizde benim gibi tüm sarma tariflerini sever misiniz ?
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
50 dakika
Kalori
432
Öğün
Akşam Yemeği
Etli Pazı Sarma Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Etli Pazı Sarması. Sizde benim gibi tüm sarma tariflerini sever misiniz ? Ama özellikle et yemeği olunca karnımızın acıktığını hissediyoruz değil mi? Daha önce sizlerle Etli Yaprak Sarması, Bulgurlu Pazı Sarması, Zeytinyağlı Yaprak Sarma tariflerini paylaşmıştım. Şimdi sırada Etli Pazı Sarması var.
Arzu ederseniz isimlerin üzerine tıklayarak o tariflere de ulaşabilirsiniz.
Evet benim gibi sarma sevenler için gelsin tarifi:)
Sevgiyle kalın…
Etli Pazı Sarması Tarifi
Etli Pazı Sarması Malzemeler
- 1 kg pazı
- 300 gr dolmalık kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı sumak
- 1,5 su bardağı ılık su
- yarım demet maydanoz
- yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Adım Adım Etli Pazı Sarması Yapımı
Adım 1: Büyük bir tencere içerisinde suyu kaynatalım.
Adım 2: Yıkadığımız pazı yapraklarından aldığı kadar içerisine koyup yaklaşık yarım dakika haşlayıp pazı yapraklarını çıkaralım (daha fazla haşlamayın erir)
Adım 3: Haşlanan pazıları kevgire alıp üzerinde soğuk su gezdirelim, her haşlanan pazı grubunda bu işlemi yapalım.
Adım 4: Soğanları yemeklik küçük küçük kare doğrayalım. Maydanozları ince kıyalım.
Adım 5: Bir kase içerisinde soğan, maydanoz, kıyma, sıvı yağ, pirinç, tuz, kimyon ve pul biber ile karıştırıp dolma içi hazırlayalım.
Adım 6: Ayrı bir kapta sumağı ılık suda 15 dakika beklet (yarım su bardağı). Daha sonra süzgeçten geçir.
Adım 7: Pazı yapraklarının kalın sap kısmını bıçağın ucu ile kes hazırladığın içle sar.
Adım 8: Dolmaları yayvan bir tencereye diz üzerine hazırladığın sumaklı suyu ve 1,5 su bardağı suyu dök. Önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra kısık ateşte pişir.
İster sarımsaklı yoğurtla ister sade yoğurtla servis edebilirsin.
Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 432 Kcal
Karbonhidrat : 25.5 g
Protein : 15.8 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum