Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma ne kadar sarılması zor olsa da, o derecede lezzetli oluyor.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Zeytinyağlı Yaprak Sarma ne kadar sarılması zor olsa da, o derecede lezzetli oluyor. Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi için heyecanla beklediğinizi biliyorum.

Bu sarmayı en güzel Annem sarar hepsi aynı boy ve incelikte olur. Eh bende sararken yardım ediyorum işte:) tarif annemin tarifidir:)

Sevgiyle kalın…

Fotoğraflar güncenlenmiştir…

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Eyl 30, 2010 | Zeytinyağlılar | 0 yorum

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Malzemeleri

  • yarım kilo yaprak
  • 2 büyük boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı

Adım 1: Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda fıstıkla birlikte biraz kavurun sırasıyla yıkanmış üzümü, pirinci koyup çok az kavurun. Baharatlarını ve şekerini de ekleyip karıştırın.

Adım 2: En son kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ekleyin.iki su bardağı su koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra kenara alıp soğumasını bekleyin.

Adım 3: Yapraklarımızı bir kaç kere bol suda yıkayıp, sıkıyoruz. Eğer yapraklar tuzlu ise, iç malzememizin tuzunu ona göre ayarlayarak koyalım. Yapraklar sert ise, biraz sıcak suda bekletelim.

Adım 4: Yapraklarımızı tek tek açıp geniş tarafına iç koyup (parlak tarafı dışta olacak şekilde) sigara böreği sarar gibi saralım. Dolmalar uzun ve ince olmalı. Tencerenin dibine yaprak dizip, sonra sardığımız yaprakları üzerine, sıra sıra dizelim.

Adım 5: En üstüne de ağır bir tabak veya dolma için özel kapak şeklinde delikli taşlar oluyor, ondan koyalım. Üzerine iki su bardağı suyunu da koyup. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. 

Adım 6: Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alıp limon dilimleri ile servis edelim. Afiyet olsun..

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.